Liber la schi pentru persoanele cu dizabilitӑţi motorii, datoritӑ Asociaţiei Caiac Smile

Moş Nicolae a venit şi pe pârtiile se schi din România, cu 5 scaune de schi adaptate special pentru persoanele cu dizabilitӑţi motorii. Acestea au fost donate de Asociaţia Caiac Smile pârtiilor Icoana din Cavnic, Feleacu din Cluj, Cheile Grădiştei, Poiana Braşov şi Vatra Dornei.

Caiac Smile a demarat încӑ de anul trecut proiectul “Skiing with Disabilities”, prin care oferӑ scaune special adaptate celor care doresc sӑ schieze, însӑ nu o pot face pe schiuri normale, ajutându-I astfel sӑ depӑseascӑ bariera fiziologicӑ şi psihologicӑ a dizabilitӑţii şi  dându-le şansa să se bucure de mişcare în sezonul rece.

„Scaunele au fost predate în weekend, se mai fac adaptări, dar probabil că de la sfârşitul săptămânii vor deveni funcţionale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuţ Stancovici, preşedintele asociaţiei.

Acesta spune că scaunele vor putea fi folosite gratuit de persoanele cu dizabilităţi, care vor putea învăţa să schieze singure cu ajutorul monitorilor asociaţiei.

„Noi am început în 2011 şi am dus persoane cu dizabilităţi la caiac, întâi la nivel de piscină, apoi pe lac şi în cele din urmă pe râuri. Ne-am gândit apoi să facem ceva cu ei ca să nu-i pierdem iarna. Aşa ne-a venit ideea scaunelor speciale pentru schi”, a mai spus Ionuţ Stancovici.

Membrii asociaţiei au fost cei care au adaptat scaunele cu rotile pentru schi, astfel încât persoanele cu dizabilităţi să poată schia singure.

Mai multe informaţii despre Asociaţia Caiac Smile din Satu Mare gӑsiţi pe site-ul https://caiacsmile.ro/.

Asociaţia îşi propune ca fiecare pârtie de schi din România să dețină un astfel de scaun. Astfel, 25 de scaune vor fi oferite domeniilor schiabile din toată țara pentru persoanele cu nevoi speciale, care doresc să practice acest sport.
Toți cei care doresc să se implice în acest proiect, o pot face prin donație.

Titular cont: Asociația Club Sportiv Caiac Smile.
BANCA: Transilvania, Satu Mare

Pentru donații aferente vă punem la dispoziție conturile:
RON- RO77BTRLRONCRT0439025703
EUR – RO81BTRLEURCRT0439025701

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *