Municipiul Constanta, cel mai mare oras de pe litoralul romanesc al Marii Negre detine trei zone in care se poate face plaja.

Plaja Constanta

O plaja bine amenajata este Plaja Modern, din centrul Constantei. Accesul din oras se face pe treptele care coboara de pe Faleza Modern, un loc de promenada preferat de localnici si turisti, deopotriva, strajuita in capatul de nord de un bloc turn circular, chiar la intersectia Strazii Mircea cel Batran cu Bulevardul Ferdinand. Plaja Modern este o plaja moderna, cu nisip foarte fin, avand o latime de 100-200 metri. Intrarea in mare se face lin, apa avand o adancime foarte mica, pana la cativa zeci de metri in larg. Plaja are servicii de salvamar si este dotata la nivel mediu cu spatii de agrement, terase, restaurante, terenuri de fotbal si volei etc.

O alta plaja este Plaja 3 Papuci, pe care se ajunge de pe Bulevardul Mamaia, prin coborarea falezei pe o serie de trepte din beton sau improvizate in pamantul falezei. Plaja este mai salbatica, neamenajata si destul de ingusta. Intrarea in apa este usor anevoioasa, plaja fiind strajuita de pietre.

Mergand spre statiunea Mamaia, se mai poate ajunge la o a treia plaja, preferata in general de constanteni sau de turistii cazati in zona: Plaja Faleza Nord. Aceasta este impartita in doua sectiuni: cea din sud este neamenajata, iar cea din nord, este amenajata cu sezlonguri si umbrelute.

Odata ajunsi in Constanta, puteti vizita si obiectivele turistice, pe care le gasiti pe harta ce cuprinde centrul orasului si zona veche a Constantei realizata in cadrul proiectului i-Tour Plaja si pe care o puteti descarca din sectiunea Download Harti i-Tour.

Vacanta placuta la Constanta,

Echipa i-Tour

One Ping

  1. Pingback: Harta Mamaia, plaja si alte atractii turistice |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *