Harta Jupiter Cap Aurora

Jupiter – Cap Aurora – harta, statiunea si plaja

Chiar daca initial, adica in anii ’70, statiunea Jupiter era diferita de statiunea Cap Aurora, in ultimul timp cele doua statiuni au inceput sa se uneasca, devenind o singura statiune: Jupiter- Cap Aurora.

Anul acesta am realizat cea mai noua harta a statiunii Jupiter – Cap Aurora, pe care o puteti downloada din sectiunea Download Harti i-Tour.

Harta Jupiter Cap Aurora

Statiunea Jupiter – Cap Aurora este situata intre Neptun si Venus, la 5 km de Mangalia. Jupiter este o statiune micuta, situata intr-un cadru natural pitoresc, reprezentat de faleza intinsa, Lacul Tismana si Padurea Comorova, padure de mesteceni. Datorita asezarii sale este recomandata atat pentru petrecerea unui sejur relaxant, cat si pentru urmarea unor tratamente. Factorii naturali curativi sunt: apa Marii Negre, climatul maritim, bogat in aerosoli salini si rezervele de namol de turba.

Cap Aurora are o pozitie interesanta si inedita in peisajul litoralului romanesc, fiind situata pe o peninsula cu aspect de promontoriu care iese spectaculos din mare. Faleza statiunii este fragmentata in numeroase golfulete marginite de diguri de protectie. Cap-Aurora este cea mai tanara statiune de pe litoral, fiind inaugurata in anul 1973.

Plaja

Plaja statiunii Jupiter – Cap Aurora se intinde de-a lungul celor doua statiuni initiale si se afla in continuarea plajei din Neptun. Plaja din dreptul statiunii Jupiter este destul de lata si are nisipul fin. Este fragmentata de numeroase golfulete si diguri transversale care dau un aspect dantelat acestei portiuni de litoral. Plaja din Cap Aurora are avantajul ca se afla in imediata apropiere a hotelurilor, ea fiind, insa, destul de ingusta. Intrarea in apa se face pe o portiune usor pietroasa, iar din cauza eroziunii plajei din ultimul timp pietrele sunt din ce in ce mai putin evitabile.

Cazare in Jupiter – Cap Aurora

Jupiter dispune de hoteluri de mare capacitate, majoritatea de trei stele, unele din ele fiind renovate. Pe langa acestea, exista cateva vile noi, construite in Satul de Vacanta Zodiac. Camping-ul ofera, de asemenea, o alternativa de cazare la tarife mai scazute. Cap-Aurora pune la dispozitia turistilor cateva hoteluri care au o arhitectra deosebita si care poarta nume de pietre pretioase si semi-pretioase: Agat, Rubin, Diamant, Topaz, Onix, Opal etc.

Agrement in Jupiter – Cap Aurora

Statiunea Jupiter – Cap-Aurora pune la dispozitia turistilor mai multe baruri si cluburi, terenuri de tenis, fotbal si mini-golf, piste de bowling, cinematograf in aer liber, piscine etc. Se pot practica sporturi nautice, atat pe mare cat si pe lacul Tismana.

Foarte aproape de Cap Aurora se afla si Herghelia Mangalia, unde conditiile de clima deosebite au permis formarea unui cal arab de Mangalia cu calitati deosebite. Herghelia constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop bine amenajat, iar in incinta unitatii se practica echitatia. De asemenea, se pot efectua plimbari de agrement – calare sau cu trasura – de-a lungul Marii Negre.

In apropierea statiunii se afla si Padurea Comorova, singura padure de pe litoralul romanesc al Marii Negre. Padurea Comorova a fost plantata in anul 1890, prin eforturile Academiei Romane, cu sustinerea Casei Regale in vederea realizarii unei perdele deprotectie care sa atenueze fenomenul desertificarii. La inceputul secolului XX, padurea se intindea de la Costinesti, pana la Mangalia. In anul 1971, insa, o buna parte din terenul aferent padurii a trecut in administrarea Trustului Carpati (fosta gospodarie a Partidului Comunist Roman), care a defrisat suprafetele pe care au fost construite vilele de protocol ale dictatorului Nicolae Ceausescu, precum si statiunile din nordul Mangaliei (Neptun -Olimp, Venus, Jupiter, Saturn). Acum, padurea este o oaza de aer prospat si curat si de racoare in zilele toride ale verii.

Echipa i-Tour

Sursa foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *