Astazi vom face doua incursiuni in judetul Caras-Severin. Prima o va constitui descrierea intregii zone si a obiectivelor turistice, iar cea de-a doua va fi un articol surpriza.

Surpinzatoare este, de fapt, intreaga zona pe care se intinde judetul. Aici Dunarea ia pentru prima data cunostinta cu teritoriul Romaniei, intrand pe la Bazias. Tot din Bazias pornea si prima cale ferata din tara noastra si facea legatura cu Oravita, in anul 1854. Totusi, judetul este considerat unul montan, aici putand fi gasiti Muntii Banatului, Tarcu, Godeanu si Cernei cu varfuri intre 1600 si 2200 de metri inaltime. De aceea in judetul Caras – Severin turistii vor gasi importante obiective turistice naturale.

Dunarea la Bazias, foto: mmelia

Sursa si mai multe fotografii aici.

Tot la capitolul premiere notam primul furnal de pe teritoriul Romaniei de azi, in 1719, la Bocsa, in 1817 se inaugureaza primul teatru zidit din sud-estul Europei, la Oravita, iar in 1872 este construita prima locomotiva cu aburi, la Resita, denumita “Regele Ferdinand”.

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Resita

Sursa aici.

Resedinta judetului este orasul Resita, a carui harta o gasiti in colectia noastra, aici, si care adaposteste Muzeul Locomotivelor cu Abur, un ansamblu de ruine medievale, un furnal monument si cateva specii foarte rare de arbori chiar si in Europa. Statiunile din judet sunt Baile Herculane, important centru balneo-climateric, Semenic, statiune cu 2 partii de schi omologate, a carei harta o puteti gasi aici, Muntele Mic, o alta statiune cu partii de schi, Trei Ape, statiune cu lac de acumulare si Crivaia.

Partie din Caras-Severin

Sursa aici.

Alte obiective turistice importante sunt satul Garana, unde are loc, in fiecare vara, Festivalul de Jazz de la Garana, ce aduce nume consacrate ale jazz-ului din intraga lume. Ocna de Fier si Binis pentru folclor si practica olaritului, dar si Lindenfeld, un sat izolat unde traiesc doar 2 persoane. Pesterile Comarnic, Liliecilor si Popovat, Cheile Carsului, rezervatiile Soceni, Muntele Domogled si Valea Mare sunt doar cateva dintre atractiile naturale ale zonei.

In final va lasam in compania lui Jan Garbarek, un renumit jazz-man, care a poposit si la Garana…

Echipa i-Tour

Share

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Valea Sfârdinului |

  2. Pingback: Redescopera valorile! Banatul |

2 Comments

  1. i-Tour Blog Post author Reply

    Buna Petru,

    Multumim pentru feedback. Da, asa este. Se pare ca sursele de pe internet nu sunt intotdeauna cele mai bune… este nevoie de cineva pasionat pentru o informatie corecta.

    Te mai asteptam pe i-Tour.ro,
    echipa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *