Brasovul este al doilea judet despre care vom vorbi si poate ca vom vorbi mai mult, pentru ca l-am vizitat cu totii de nenumarate ori, descoperind de fiecare data lucruri, locuri si atractii turistice noi, care ne-au marcat sau ne-au incantat. In judetul Brasov gasim un templu precrestin, sapat in piatra si incarcat de mister (la Sinca Veche), cetati medievale si biserici fortificate aflate in patromoniul UNESCO, statiuni montane si unele dintre cele mai inalte varfuri din tara.
Dar, sa le luam pe rand si sa incepem cu Sinca Veche, cea misterioasa, datorita templului sapat in piatra care se presupune ca are 7000 de ani si unde se imbina simboluri ale crestinismului, taoismului si iudaismului.
Sursa si mai multe imagini aici.
Continuam cu bisericile fortificate, care se gasesc in Codlea, Rupea, Bunesti, Mesendorf, Viscri (Patrimoniu Mondial UNESCO, transformata in muzeu etnografic si sustinuta prin bunavointa Fundatiei Mihai Eminescu Trust), Cata, Cristian, Ghimbav, Harman, Dacia, Ticusu – construite intre secolele XII si XIV (XV).
Unele localitati adapostesc chiar cetati, obiective turistice astazi: Breaza (ruinele cetatii “Negru Voda”, sec.13), Codlea, Crisbav (ruinelr cetatii “Heldemburg”, sec.13), Fagaras (cetate din 1310), Feldioara (cetate teutonica), Homorod, Rasnov (cetate taraneasca), Rupea (cetate taraneasca), Prejmer (Patrimoniu Mondial UNESCO, cea mai puternica cetate din sudul Transilvaniei), Rodbav.
Un simbol al Brasovului este Castelul Brand, construit in jurul anilor 1377, in Pasul Rucar-Bran si aflat succesiv in posesia romanilor, habsburgilor, statului roman, Reginei Maria si din nou statului roman. In 2006 a fost retrocedat Arhiducelui de Habsburg, mostenitorul Reginei Maria, indeplinind, in continuare, functia de muzeu.
Bogatia naturala din judetul Brasov poate fi observata prin prisma rezervatiilor si zonelor protejate de lege: Tampa (singura din lume aflata intr-un oras), pestera “Valea Cetatii”, “Bazaltele de la Rupea (R. geologieca), rezervatia de lupi de la Zarnesti, Cheile Moeciului si Gradistei, Padurea Prejmer, Bazaltele de la Racos; pesterile Dambovicioarei, Rasnoavei, Grote, Liliecilor.
Sursa si mai multe informatii aici.
Acestea sunt doar cateva din obiectivele turistice ale judetului Brasov. Mai multe despre oras si statiunile montane va vom povesti intr-un episod viitor. Iar v-a placut ceva in mod deosebit, sau aveti povesti despre calatorii prin zona Brasovului, va invitam sa impartasiti cu noi.
Echipa i-Tour
Lasă un răspuns