Inca un week-end bun pentru schi! Strat de zapada si starea partiilor, 13-15 martie 2015

Cu toate ca primavara pare sa se fi instalat in toata tara, vremea se va mentine rece si vor urma ninsori slabe in zonele montane, asadar iarna si schiul sunt departe de a se fi incheiat! Iata unde poti merge la schi in weekend:

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu, din cele nous partii, patru sunt batatorite si functionale (C_1, C_3, A_1, A_3) iar, in prezent, stratul de zapada batatorita masoara intre 40-60 centimetri. Starea partiilor este, in continuare, excelenta. Probabil acesta este singurul sezon, de pana acum, cand partiile si zona de offpiste se afla intr-o stare atat de buna, la mijlocul lunii martie. Din cele trei instalatii de transport pe cablu, functioneaza teleschiul „Curmatura” si telescaunul.

Pensiunea „Coroana Prigoanei” ofera cazare in Luncile Prigoanei, la doar 5 kilometri distanta de partie! Rezervari la telefon 0758 867 677.

Arieseni (Vartop)

Partiile Vartop 1 si Vartop 2 prezinta un strat de zapada de aproximativ 20-30 centimetri, fiind suficient pentru schi si snowboarding. Instalatiile de transport pe cablu si instalatia de nocturna functionează conform programului. Zona de off-piste este greu accesibila, stratul de zapada fiind insuficient si mai greu practicabil.

Judetul Brasov

Poiana Brasov

In Poiana Brasov se schiaza in conditii foarte bune pe toate partiile. Stratul de zapada masoara in zona inferioara, la partia Bradul, 70 de centimetri, iar la Postavaru sunt 90 de centimetri. Temperatura variaza intre 2 si -5 grade Celsius. Instalatiile pe cablu functionabile in acest week-end sunt Telecabina Capra Neagra, Telegondola, Telescaunul Ruia, Telescaunul Lupului (jos), Teleschi Bradul, Stadion si Snowpark-ul Bradul.

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii bune pe toate partiile. Stratul de zapada masoara pe partii 25 de centimetri.

Harta partii schi Predeal, Brasov

Harta partii schi Predeal, Brasov

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

Toate partiile sunt functionabile la Muntele Mic in acest week-end. Puteti practica sporturile de iarna pe un strat de zapada de 40 de centimetri. Toata partiile sunt in stare buna si functioneaza si noctura.

Semenic 

La Semenic se schiaza in conditii bune pe partiile Goznuta, Crucea de Brazi 1, Crucea de Brazi 2, Semenic si Idiotilor. Grosimea stratului de zapada masoara 45 de centimetri.

Judetul Cluj

Baisoara

Pe partiile de la Muntele Baisoara, se pot practica sporturile de iarna in conditii bune. Aici stratul de zapada masoara in jur de 30 de centimetri.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca partiile de schi sunt deschise si va asteapta la distractie! Se schiaza in conditii optime pe partiile M1 si M2. Stratul de zapada variaza intre 40 si 50 de centimetri.toate

Judetul Harghita

Baile Harghita 

In statiunea Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike. Aici stratul de zapada masoara 50 de centimetri. Sunt 3 grade Celsius si 5 centimetri de zapada proaspata. Pe partiile Kossuth si Miklos sunt 30 de centimetri de zapada si se pot practica sporturile de iarna in conditii bune. La zona de distractie, Gogoasa de zapada, sunt 45 de centimetri de zapada.

Borsec

Pe partia Speranta din Borsec sunt conditii bune de schi in acest week-end. Partia este deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada,pe un strat de zapada de aproximativ 20 de centimetri. Pe partia Prichindel sunt 15 de centimetri si  se schiaza in conditii relativ bune.

Bogdan Bucin

Partia Bogdan Praid functioneaza in week-end intre orele 10:00 – 17: 00 cu ambele partii Bogdan I si II, in conditii bune. Stratul de zapada masoara 35 de centimetri.

Joseni

La Joseni situatia nu s-a schimbat. In acest week-end se schiaza in conditii excelente pe partiile Havas-Bucin si Bucin-Bujdoso, unde stratul de zapada depaseste 60 de centimetri.

Madaras

La Madaras puteti schia in conditii bune pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de 80 de centimetri.  Toate instalatiile functioneaza.

Toplita

Daca sunteti la Toplita in acest week-end, veti  schia in conditii bune pe ambele partii, Magherus si Bradul. Stratul de zapada este de aproximativ 40 de centimetri!

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja situatia nu s-a schimbat fata de saptamana trecuta. Sunt in jur de 40 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune pe toate partiile.

Parang 

In acest sfarsit de saptamana puteti schia la Parang pe partiile B si Telescaun. Partiile sunt in stare buna, cu zapada ce masoara 35 de centimetri.

Judetul Maramures

Borsa

In statiunea Borsa, partiile sunt inca deschise pentru turisti! Pe partia Poiana Stiol si pe Varful Stiol sunt 35 de centimetri de zapada si se schiaza in conditii bune.

Harta partii schi Borsa, Maramures

Harta partii schi Borsa, Maramures

Cavnic

Puteti schia in acest sfarsit de saptamana pe toate partiile domeniului de la Cavnic in conditii bune! Stratul mediu de zapada este de 35 de centimetri. Programul normal de functionare de la 09:00 pana la ora 21.00!

Suior

Puteti schia la Suior in acest week-end in conditii bune. Vor functiona partiile 1 si 2, iar stratul de zapada masoara intre 30 de centimetri. Programul partiilor este cel obisnuit, 10:00 – 21:00.

Judetul Prahova

Azuga

La Azuga partiile se prezinta foarte bine, zapada cazuta saptamana trecuta si zapada artificiala asigura si acum conditii excelente de schi. Sunt deschise partiile Sorica, Sorica Banda si Cazacu , iar sambata se vor deschide si partiile Cazacu scoala si Cazacu varianta. Stratul de zapada pe partii este intre 25 si 80 centimetri. Instalatiile de transport pe cablu functioneaza cu public intre orele 9:00 – 16:00.

Busteni 

La Busteni pe Kalinderu 1 si Kalinderu 2 se schiaza in conditii acceptabile, stratul de zapada masoara in jur de 15 centimetri.

Sinaia 

La Sinaia se schiaza in conditii bune doar pe partiile din Valea Soarelui si Valea Dorului (Cota 2000). Stratul de zapada masoara 40 de centimetri.

Judetul Sibiu

Arena Platos

Toate partiile de la Arena Platos sunt deschise in aceasta perioada si va asteapta la distractie! Conditiile de schi sunt bune, iar stratul mediu de zapada este de aproximativ 55 de centimetri! In week-end se desfasoara ultimul eveniment al sezonului: Slide and Freeze.

Judetul Valcea

Transalpina

In aceste week-end, partiile Ski Resort Transalpina sunt excelente pentru schi! Se schiaza in conditii bune pe toate partiile domeniului! Stratului de zapada este in jur de 60 de centimetri.

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Harta partii schi Transalpina, Valcea

Cele mai noi harti ale tuturor partiilor de schi omologate din tara, editia i-Tour Schi 2014-2015, sunt realizate cu sprijinul Ciuc Radler si le puteti descarca gratuit de pe site-ul nostru, sectiunea Harti partii schi i-Tour Schi Harta interactiva a domeniilor schiabile din Romania o gasiti aici.

Bucurati-va de ultimele zile cu zapada si soare pe partiile din tara!

Distractie placuta,

Echipa i-Tour

Alte surse: www.trans-alpina.ro, romaniaturistica.ro, http://ro.skihargita.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *