Hartile i-Tour in ziarul Gândul

Cu titlul “Ce pârtii de schi poţi alege pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei”, jurnalistii de la Gandul.info au prezentat partiile de schi mai putin cunoscute, din judete precum Caras-Severin, Hunedoara, Maramures, Gorj si Harghita, promovate inca din 2010 in cadrul proiectului i-Tour Schi. In sectiunea Harti partii schi din Harti i-Tour puteti gasti toate hartile partiilor de schi prezentate in articol si le puteti descarca gratuit. Iata:

“Blocajele de pe DN1, drumul preferat de majoritatea bucureştenilor care vor să se bucure o vancaţă la munte, ar putea continua şi în următorii ani având în vedere că autostrada Bucureşti-Braşov ar putea fi gata de-abia în 2016, potrivit celor mai recente estimări ale autorităţilor. Cei care se îndreaptă sezonul acesta către pârtiile de schi şi vor să evite ambuteiajele pot alege localităţile mai puţin aglomerate din Caraş-Severin, Gorj, Maramureş sau Harghita, unde, în ciuda ninsorilor slabe din această perioadă, se schiază în condiţii foarte bune. Gândul vă prezintă câteva alternative la mersul bară la bară pe Valea Prahovei.

Pârtiile din Judeţul Maramureş

Localitatea Cavnic se află în nordul ţării, la circa 620 de kilometri de Bucureşti (în jur de 10 ore de mers cu maşina). Turiştii care se aventurează până acolo pot schia în această perioadă în condiţii excelente pe două pârtii locale, Icoana şi Roata, unde stratul de zăpadă depăşeşte pe alocuri jumătate de metru.

Tarifele pentru telescaun variază între trei lei urcarea şi 35 de lei un abonament de o zi.

Judeţul Alba

În staţiunea Arieşeni, judeţul Alba, se schiază în condiţii optime pe ambele pârtii, Vârtop 1 şi Vârtop 2, unde stratul de zăpadă este de aproximativ 35 de centimetri. Tariful pentru pârtia Vârtop 1, cu o lungime de circa un kilometru, este de cinci lei pentru adulţi şi de trei lei pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, în timp ce pe Vârtop 2 (430 de metri) tariful la urcare este de doi lei pentru adulţi şi de un leu pentru copii.

Şi în localitatea Şugag se schiază în această perioadă în condiţii optime. Tarifele pentru Pârtia Curmătura 1 sunt de cinci lei pentru o urcare, 15 lei pentru trei urcări, 25 de lei pentru şase şi 45 de lei pentru 12, în timp ce abonamentul pentru o zi costă 75 de lei pentru adulţi şi 65 pentru copii. La aceleaşi preţuri se ridică şi telescaunele pentru pâriile Şureanu, situate în apropiere. Stratul de zăpadă măsoară circa 40 de centimetri.

Judeţul Caraş-Severin

Pentru sezonul 2011-2012 tarifele pentru pârtiile din Semenic, judeţul Caraş-Severin sunt de 60 de lei pe zi în weekend şi de 40 de lei în timpul săptămânii. O oră costă 25 de lei, iar patru ore, 40 de lei. Pârtia Slalom Uriaş este închisă, însă pe două pârtii din vecinătatea sa, amenajate în 2009, (Crucea de Brazi 1 şi 2) se schiază în condiţii bune, stratul de zăpadă fiind de circa 30 de centimetri.

În localitatea Muntele Mic sunt deschise doar două pârtii, Sub Telescaun, cu o lungime de 3,3 kilometri şi Borlova (800 de metri). Tariful pentru telescaun este de 30 de lei dus-întors pentru adulţi şi de 25 de lei pentru copiii între 5 şi 14 ani. Stratul de zăpadă avea marţi 25 de centimetri.

Judeţul Gorj

Pe pârtiile din Rânca M1 (600 de metri) şi M2 (500 de metri) se schiază în condiţii optime, stratul de zăpadă ajungând chiar şi la jumătate de metru. Accesul pe pârtie se face cu ajutorul unei cartele magnetice care poate fi încărcată cu un anumit număr de puncte. O urcare pe M1 costă 4 puncte, iar pe M2 trei, în condiţiile în care un pachet de 192 de puncte costă 150 de lei.

Judeţul Harghita

Harghita se află pe locul trei în topul judeţelor cu cei mai mulţi kilometrii de pârtii de schi, respectiv 12,8 kilometri, potrivit Ziarului Financiar. În prezent, cele mai multe dintre acestea sunt închise, însă, în localitatea Mădăraş, pasionaţii sporturilor de iarnă se pot bucura de condiţii meteo bune şi de un strat de zăpadă care depăşeşte 40 de centimetri.

Pe pârtia Csipike din Băile Harghita se schiază în condiţii optime, stratul de zăpadă fiind de circa 40 de centimetri. Abonamentul pe o zi costă 40 de lei, iar o urcare cu telescaunul costă trei lei.

Pe celelalte pârtii din judeţ se schiază în condiţii dificile, însă meteorologii se aşteaptă ca ninsorile prognozate pentru zilele viitoare să se depună în special în zonele montane.

Judeţul Hunedoara

În localitatea Straja din judeţul Hunedoara se schiază în condiţii optime pe aproape toate pârtiile, înspecial pe platoul Constantinescu (1,7km) şi pe pârtia Slalom Uriaş (1,2km), unde stratul de zăpadă măsoară peste 20 de centimetri. Accesul pe platouri se face pe baza unui sistem de cartele, preţul în puncte al unei urcări fiind diferit în funcţie de pârtia aleasă. O cartelă cu 800 de puncte costă 500 de lei.”

Distractie placuta pe partie,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *