Hai la schi in weekend! Stratul de zapada si starea partiilor, azi 7 februarie 2014

Partiile se prezinta excelent, iar vremea tine cu noi! Avem liber la distractie pe partii! Iata cum veti putea schia pe partiile din Romania! Hartile tuturor partiilor de schi se afla in titlu si le puteti descarca gratuit! Aici gasiti harta interactiva a domeniilor schiabile din Romania!

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu toate cele 9 partii vor fi functionale in acest weekend (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4, S_1, S_2). Cea mai buna zapada pentru schi este pe partia A_3, datorita dispunerii sale intre versanti, fiind astfel mai ferita de viscol. Alte partii acceptabile ca si calitate a zapezii sunt A_1 si A_2. Stratul de zapada batatorita are aproximativ 10-15 cm grosime, insa trebuie mentionat faptul ca zapada a fost partial afectata de viscol. Zona de off-piste este greu accesibila datorita zapezii inghetate iar stratul masoara, aici, aproximativ 30 cm.

Arieseni (Vartop)

Stratul de zapada batatorita pe partiile de schi din Areiseni masoara aproximativ 15 centimetri si se schiaza in conditii acceptabile.

Judetul Bihor

Piatra Graitoare

S-a deschis si partia Piatra Graitoare, varianta medie, unde zapada se prezinta in strat de aproximativ 15-20 de centimetri.

Harta partii Piatra Graitoare, Nucet, Bihor

Harta partii Piatra Graitoare, Nucet, Bihor

Judetul Brasov

Cheile Gradistei 

In Cheile Gradistei Fundata stratul de zapada are 30-40 cm instalatia pe cablu teleski functioneaza, iar starea partiilor este foarte buna!

Poiana Brasov

Se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Poiana Brasov, iar stratul de zapada masoara aproximativ 60 de cm.

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii bune pe partiile Clabucet, Clabucet Sosire, Clabucet Scoala si Varianta, iar stratul de zapada masoara 45-55 de centimetri.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

Puteti merge la schi la Muntele Mic, pe un strat de zapada de 20-30 de centimetri. Telescaun Valea Craiului deschis,Teleschi Felix deschis, Teleschi Borlova 1 deschis, Teleschi Borlova 2 inchis ,Teleschi Nordica functional, drumul este dezapezit pana in statiune.  In acest weekend Teleschi Borlova va functiona si pe nocturna.

Semenic 

La Semenic puteti schia in conditii bune pe partiile Goznuta si Crucea de Brazi 1, intr-un peisaj de poveste! Grosimea stratului de zapada este de 25-30 de centimetri.

Judetul Cluj

Feleacu Ski & Snowboard Resort 

La Feleacu puteti sa va bucurati de stratul de zapada de aproximativ 20-25 de centimetri, nocturna si distractie pe partie! Program de weekend la Feleacu: vineri 2:00 pm – 10:00 pm, sambata si duminica 10:00 am – 10:00 pm!

Harta partii Arena Schi Feleacu Cluj

Harta partii Arena Schi Feleacu Cluj

Judetul Covasna

Covasna 

In Covasna se poate schia pe partia mica (Partia 2), care este in stare buna, datorita producerii de zapada artificiala. Program: intre orele 10.00-21.00. Oferta de abonament pentru 2 zile (sambata-duminica) 60 ron pentru adulti si 30 ron pentru copii. Stratul mediu de zapada este de aproximativ 25 de centimetri.

Sugas Bai

La Sugas se poate schia in conditii bune, pe aproximativ 25-30 de centimetri de zapada.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca se schiaza in conditii bune pe partia M1 si pe Ranca 1, iar stratul de zapada are aproximativ 60-70 de centimetri.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

La Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 45-50 de centimetri.

Borsec

In Borsec sunt conditii foarte bune de schi pe partia Speranta, deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada, pe un strat de zapada de aproximativ 35-40 de centimetri.

Harghita Madaras

La Madaras se poate schia in conditii bune pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de peste 30-40 de centimetri.  Functioneaza toate instalatiile. Pe muntele Harghita-Madaras exista 5 piste de schi amenajate, dotate cu tunuri de zapada cu o lungime totala de 4,5 km si un snowpark amenajat.

Toplita

Patiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! Se schiaza in conditii bune pe ambele partii, iar stratul de zapada este de aproximativ 35 – 40 centrimetri de zapada! In Toplita veti gasi doua partii: Partia Magherus, destinata schiorilor avansati, cu o lungime de 460 metri si Partia Bradul, destinata schiorilor incepatori, cu o lungime de 1200 metri. Tarif teleschi: Copii sub 14 ani: 1.5 lei/urcare, 30 lei/abonament 1 zi si Adulti: 2 lei/urcare, 40 lei/abonament 1 zi.

Tusnad 

La Baile Tusnad momentan nu se schiaza, insa stratul de zapada a depasit 25 de centimetri si ii asteapta pe iubitorii sporturilor de iarna. Mai multe informatii gasiti aici.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, Partia Platoul Soarelui este in stare impecabila la fel ca si alte partii. Stratul de zapada masoara 30-40 de centimetri! Drumul de acces in statiune este curatat, dar recomandam ca turistii sa aiba fie masina 4×4, fie lanturi de iarna.

Parang 

Se schiaza la Parang! Peisajul este superb, iar stratul de zapada masoara 20-25 de centimetri. Instalatiile functioneaza.

Judetul Maramures

Suior

La Suior, stratul de zapada masoara 30 de centimetri, batatorit si se schiaza in conditii foarte bune pe partiile Suior. Drumul pana in Suior este deszapezit, nu creaza probleme.

Programul partiilor ramane neschimnat 10:00 – 21:00, iar a restaurantului 07:00-23:00. Tarifele la urcari si abonamente au ramas cele de anul trecut.

Cavnic

Conditii excelente de schi la Cavnic! Partiile Roata 1, Roata 2 si Rainer 1 (Roata 3), prezinta un strat de zapada de 50-70 de centimetri. Programul la teleski pana la ora 21.00!

Judetul Mures

Sovata 

La Sovata gasiti un strat de zapada de aproximativ 30 de centimetri si o partie impecabila!

Judetul Neamt

Piatra Neamt 

Cu bucurie va anuntam ca la Piatra Neamt ne bucuram de zile autentice de iarna. Tunurile de zapada artificiala au functionat la capacitate maxima pentru a asigura stratul necesar pe partie, temperaturile scazute mentinand si ele conditii excelente pentru schi. Stratul de zapada masoara aproximativ 30 de centimetri.

Pietrenii si nu numai au ales Partia Cozla atat in cursul saptamanii dar si in weekend iar Perla Invest, administratorii partie, a decisa sa fructifice cat mai bine aceste saptamani de iarna pregatind un nou concurs. Este vorba de concursul Dual Cross Snowboard 2014, evenimentul fiind programat in 14 Februarie. Valoarea premiilor puse in joc este consistenta, oferindu-se castigatorilor atat premii in bani cat si echipamente!

Tarife skipass: 1 zi = 100 lei
Jumatate de zi dimineata = 50 lei
Jumatate zi nocturna= 60 lei
Program:
Luni -joi: 10.30 – 21:00
Vineri – sambata:9.30 -24:00

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

Judetul Prahova

Azuga

Se schiaza pe partiile din Azuga! Stratul mediu de zapada este de 60 de centimetri, iar conditiile de schi sunt foarte bune!

Busteni 

La Busteni se schiaza in conditii excelente pe Kalinderu 1 si pe Kalinderu 2, iar Fun Park-ul este deschis! Grosimea stratului de zapada este de 25-45 de centimetri!

Sinaia 

Partiile din Sinaia sunt deschise! Stratul de zapada masoara intre 40 si 70 de centimentri. Conditiile meteo sunt superbe.

La Sinaia se ajunge fara dificultati la Telegondola, la Busteni se ajunge fara dificultati, parcarile sunt functionale, centrele de inchiriere echipamente sunt deschise, iar la Azuga, de asemenea, se circula fara dificultate, parcarile sunt dezapezite.

Toate instalatiile pe cablu ce deservesc partiile sunt funcționale. Singura rezerva este Telecabina din Sinaia care functioneaza daca nu bate vantul prea tare.

Dinspre București si Brasov  pe DN 1 se circula fara probleme spre Valea Prahovei! Informatii furnizate de Ziar de Busteni, pentru Azuga, Busteni si Sinaia.

Judetul Sibiu

Arena Platos

La Arena Platos toate partiile sunt functionale si va asteapta la distractie! Conditiile de schi sunt excelente, iar stratul de zapada este de aproximativ 40-45 de centimetri!

Vineri si Sambata nocturna functioneaza pana la ora 22.00 si duminica Arena Platos are program pana la ora 18.00.

Judetul Suceava

Gura Humorului

Ambele partii de la Gura Humorului sunt deschise, iar conditiile de schi sunt foarte bune! Stratul de zapada masoara aproximativ 30 de centimetri.

Malini

Se schiaza la Malini, in conditii acceptabile, pe un strat de zapada de 15-20 de centimetri!

Vatra Dornei

La Vatra Dornei sunt deschise toate partiile! Stratul de zapada masoara 20-30 de centimetri, iar instalatiile functioneaza dupa programul normal, nocturna pe partia Parc si Veverita.

Judetul Valcea

Transalpina

Partiile Ski Resort Transalpina se prezinta impecabil! Se schiaza in conditii excelente pe partiile Transalpina! Stratul de zapada masoara, in medie, 70-80 de centimetri.

Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Malaia, Voineasa, Vidra), de la Vidra mai sunt 8 km pana la zona de schi, sau dinspre Petrosani.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

One Ping

  1. Pingback: SkiPass MagazineStarea partiilor la inceput de weekend - SkiPass Magazine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *