Gura Humorului, orasul declarat statiune turistica, este situat in judetul Suceava si apartine de regiunea istorica Bucovina. Statiunea se afla o altitudine de circa 470 m, la confluenta Raului Humor cu Raul Moldova. Orasul a constituit un punct de interes, inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca statiune climaterica. La nord de afla culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare. Meleagurile humorene sunt atestate in documentele scrise medievale emise de cancelaria Moldovei, inca de la inceputul secolului al XV – lea (1415), cand vornicul Oana a intemeiat vechea manastire a Humorului, la o distanta de 6 km de actualul oras Gura Humorului.

Gura Humorului iarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obiective turistice in Gura Humorului si in imprejurimi

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, situat in centrul orasului. Tematica muzeului etnografic a fost gandita ca o calatorie virtuala in universul spiritual al satului bucovinean de la sfarsitul secolului al XIX-lea, sat virtual in care vizitatorul poate parcurge principalele momente ale timpului calendaristic, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina fiind o reprezentare a calendarului popular. Mai multe detalii despre muzeu puteti gasi aici.

Muzeu Gura Humorului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partia de schi Soimul, dotata cu tunuri de zapada artificiala si nocturna, terenuri de sport, piscina in aer liber, piscina acoperita si  un bazin de inot pentru copii, toate acestea amenajate in zona Ariniş a statiunii Gura Humorului in vederea promovarii turismului de agrement. Harta partiei Soimul a fost realizata de echipa i-Tour si poate fi descarcata din sectiunea Download i-Tour Schi sau de aici.

Manastirile din Bucovina, ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Mina de Sare de la Cacica este situata la 17 kilometri distanta de Gura Humorului. Aerul puternic ozonat, puritatea si frumusetea naturii fac o destinatie de vis din acest loc in orice anotimp fie pentru odihna sau agrement, fie pentru tratamentul bolilor respiratorii. Intrarea in “ocna” se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani, mineralizate de saramura ce a patruns in lemn.

Marginea, satul situat la 35 de kilometri distanta de Gura Humorului, unde inca se mai fabrica renumita ceramica neagra bucovineana si despre care puteti gasi informatii aici.

Asadar, cand plecati la Gura Humorului luati-va concediu o zi – doua in plus si vizitati intreaga zona incarcata de istorie, care pastreaza inca vii traditii si obiceiuri seculare.

Descoperire placuta,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *