Gărâna Jazz Festival, 21-24 iulie 2011

Iata ca a venit momentul sa va anuntam ce se va intampla la Gărâna Jazz Festival anul acesta, dar si cum puteti ajunge acolo.

 

Festivalul de Jazz de la Gărâna se afla, anul acesta, la a 15-a editie si reuneste artisti din 10 tari. Concertele se vor desfasura pe parcursul a 4 zile, astfel: in prima zi de festival, joi, 21 iulie, vor urca pe scena patru trupe: Horea Crişovan Quartet (România), Avishai Cohen Trio (Israel), Liviu Butoi Quartet feat. Luiza Zan (România) si Jazzpospolita (Polonia). Vineri, 22 iulie, vor putea fi ascultate trupele Frederika Krier Quartett (Germania), Hiromi Trio feat. Anthony Jackson and Simon Phillips (Japonia, SUA), Food feat. Christian Fennesz (Marea Britania, Norvegia, Austria) si Mike Godoraja & Blue Spirit (România). Sambata, 23 iulie, vor concerta Mathias Eick Quintet (Norvegia), Nik Bartsch’s Ronin (Elveţia), Nicolas Simion Trio „Nick at Night” (Austria) si Mario & The Teachers with guests (România). Duminica, 24 iulie, ultima zi a festivalului aduce in fata publicului trupele M Theory (România), Jan Bang &…The Poppies from Kandahar (Norvegia, Suedia, SUA) si pe artistul suedez Lars Danielsson.

Iata cu ce va mai puteti delecta pe tot parcursul festivalului: va putea fi admirata expozitia de fotografie ALL MY JAZZ ,apartinand artistului american CHARLES GIULIANO, in 23 iulie intre orele 11-17 ,va fi vernisata la ARTHOUSE GĂRÂNA-WOLFSBERG 154, EXPOZITIA INTERNATIONALA DE ARTA VIZUALA, organizata si sponsorizata de Elisabeth Lili Ochsenfeld, vor avea loc lansari de carte si de proiecte de jazz. Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial.

La Gărâna se ajunge fie din Timisoara, pe traseul Jebel – Gataia – Resita – Garana. Drumul e bun, destul de liber si il puteti face lejer in doua ore si jumatate. Sau pe traseul Buzias – Resita – Garana, care este mai liber dar soseaua nu este grozava. Daca veniti dinspre centrul tarii, puteti alege varianta Caransebes – Resita. Soseaua e buna, iar peisajul este foarte frumos. Cu trenul, coborati la Resita Sud, iar de aici puteti lua microbuzele spre Valiug. Ele pleaca de la Casa Galbena. Intrebati localnicii si ei va vor indruma spre locul de pornire. La intelegere cu soferul puteti merge pana la Garana. La fel puteti face si la intoarcere. Ii spuneti ora si vine sa va ia. Bineinteles ca trebuie sa fie grupuri ceva mai mari! O alta varianta este autostopul. Luati autobuzul spre Marginea si de acolo, sigur o sa va ia cineva. In perioada festivalului urca multe masini si multi soferi sunt binevoitori.

Detalii despre cazare in zona si locuri de luat masa gasiti aici.

In privinta biletelor, preturile difera in functie de numarul de zile in care veti participa la festival, astfel: 200 ron – abonament pentru toate cele patru zile ale festivalului, 160 ron – abonamentul pentru zilele de vineri, sambata si duminica, 60 ron – biletul pentru o zi. Copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *