Finala Europa League şi şase staţii de metrou din Bucureşti au primit numele unor fotbalişti celebri

Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare. Pentru câteva zile va deveni un centru turistic şi sportiv al Europei. Aşadar, pentru a marca disputarea finalei Europa League, intrările a şase staţiilor au fost rebotezate. Astfel, staţia Piaţa Victoriei a devenit Nicolae Dobrin, Ştefan cel Mare – Ion Pârcălab, Obor – Gică Hagi, Piaţa Iancului – Fernando Llorente, Piaţa Muncii – Radamel Falcao şi Dristor – Rică Răducanu.

Decizia celor de la Metrorex vine la puţin timp după ce autorităţile de la Londra au decis să redenumească staţiile de metrou cu nume de campioni olimpici, printre care Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Iolanda Balaş şi Georgeta Damian.

Iniţiativa, derulată în perioada 6-10 mai, are un caracter simbolic şi marchează activitatea unor mari glorii ale fotbalului românesc şi european. În perioada menţionată mai sus, în staţiile de metrou vor fi difuzate anunţuri cu privire la finala Europa League.

De asemenea, pentru a nu se produce confuzii în informarea călătorilor, anunţarea staţiilor, în trenuri, va fi cea standard, utilizată în activitatea curentă, având în conţinut denumirile actuale ale staţiilor de metrou.

În ziua finalei Europa League de la Bucureşti, trenurile de metrou vor circula după un program prelungit cu două ore, respectiv până la ora 01:00 a zilei de 10 mai., ora de plecare de la staţiile capăt de magistrală.

La data de 9 mai, pe stadionul ”Naţional Arena” se va juca finala UEFA Europa League între formaţiile Atlético de Madrid şi Athletic Club Bilbao.

Iată harta oraşului Bucureşti şi o parte dintre obiectivele turistice ce pot fi vizitate în oraş, pe traseul Bucharest City Tour:

Distracţie plăcută,

Echipa i-Tour

Sursa info si foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *