Filmul de Piatra 3.0

Filmul de Piatra 3.0, 5 – 8 ianuarie

Credeati ca s-au terminat petrecerile? Festivalul Filmul de Piatra va asteapta la Piatra Neamt, intre 5 si 8 ianuarie cu scurtmetraje, animatie, extreme, filme de groaza, Sauna Party, concerte si petreceri.

Filmul de Piatra 3.0

Iata ce va indeamna organizatorii: motive sa vii la festival sunt din belsug. Ia-ti cu tine costumul de baie SI echipamentul de schi, si pregateste-te pentru cel mai prietenos festival din cate ai vazut! Daca ai masina, drumul de la Bucuresti iti va lua 5 ore, dar pana acum nu e nimeni care sa fi zis ca n-a meritat. Exista si trenuri directe, si autobuze. Iar aici te invitam sa fii cu adevarat unul dintre noi! Te poti caza in acelasi hotel cu invitatii, poti manca la aceleasi restaurante, poti lua parte la toate programele exclusiviste. Aici este harta Piatra Neamt cu toate locatiile in care vor avea loc evenimente in timpul festivalului:

 

55 de filme de scurtmetraj vor fi proiectate in cadrul festivalului si vor intra in competitie. 15 filme au fost selectate la categoria Fictiune, cate 10 la Animatie, Experimental si Videoclip, 9 la Documentar si 8 in noua categorie dedicata sporturilor extreme.

Juriul este format din actorii Ana Ularu si Andi Vasluianu, criticul de film Irina Margareta Nistor, Aurelian Nica (producător HBO), Virgiliu Mărgineanu (producător de film din Republica Moldova) si alpinistul nemtean Ticu Lăcătuşu. Premiile sunt in valoare de peste 5.000 de euro. In sectiunea Off, publicul va mai putea viziona alte 14 filme.

Proiectiile vor avea loc la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judetean Neamt, iar programul poate fi descarcat de pe site-ul festivalului Filmul de Piatra. „Filmul de Piatra 3.0″ aduce, de maine, si scurtmetraje de la festivalurile prietene – NexT, Anim’est, ShortsUP şi BIEFF -, precum si filme de groaza de la TIFF, in categoria „Umbre” si filme pentru copii de la Kinodiseea.

 

Pe langa programul oficial, invitatii si participantii se vor mai bucura de minievenimente la patinoar si pe partia de schi, de plimbari cu telegondola si de un concept unic in România – Sauna Party. Vor fi si concerte: Partizan, Urma si Electric Fence, precum si petreceri cu proiectii multimedia – Matze si Dan Băsu. Duminica, in ultima zi a festivalului va avea loc si un eveniment special, dedicat actritei Draga Olteanu Matei.

Daca aceste motive nu sunt, insa, suficiente, pentru a merge la Piatra Neamt, iata ce mai puteti vedea in oras: Curtea si biserica domneasca, Cetatea Bâtca Doamnei, Muzeul Memorial “Calistrat Hogas”, Casa Ivascu, Casa Lalu. Iar, daca veti avea noroc si va ninge la Piatra Neamt, partia Cozla va asteapta. Veti gasi aici harta partiei Cozla, realizata de echipa i-Tour.

Distractie placuta la Piatra Neamt,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *