Festivalul Anonimul 2011

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL 2011

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, editia a VIII-a, va avea loc in perioada 8- 14 august 2011, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Editia a VIII-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane, coproducator.

Festivalul Anonimul 2011

La editia de anul acesta va fi prezent regizorul turc Nuri Bilge Ceylan. Nuri Bilge Ceylan va fi prezent la proiectia in premiera in Romania a celui mai recent film al sau, Once Upon a Time in Anatolia/ A fost odata in Anatolia, castigator al Marelui Premiu la Festivalul International de Film de la Cannes 2011.

Cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova, de anul acesta Head of International Programming in cadrul Institutului de Film din Doha, pentru Competitia de Lungmetraj a celei de-a 8-a editii sunt:

GROMOZEKA, regia Vladimir Kott, Rusia, 2011. Competitia Oficiala, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011.

THE HOUSE/ CASA, regia Zuzana Liova, Slovacia- Cehia, 2011
Forum, Berlinale 2011

THE JOURNALS OF MUSAN/ JURNALUL LUI MUSAN, regia Jung-bum Park, Coreea de Sud, 2010. Tiger Award, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011

MAJORITY/ MAJORITATE, regia Seren Yüce, Turcia, 2010. Trofeul Luigi de Laurentiis, Venetia 2010

OUTBOUND/ PERIFERIC, regia Bogdan George Apetri, Romania, 2010.
Premiul Boccalino d’Oro pentru Cea mai buna interpretare- Ana Ularu,
Festivalul International de Film de la Locarno, 2010

SHELTER/ ADAPOSTUL, regia Dragomir Sholev, Bulgaria, 2010. Marele Premiu, Festivalul International de Film de la Sofia, 2011

WASTED YOUTH/ TINERETE IROSITA, regia Argyris Papadimitropoulos, Jan Vogel, Grecia, 2011. Competitia Oficiala, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011

Cele sapte titluri concureaza pentru Marele Premiu al Festivalului de Film ANONIMUL in valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

La sectiunea de scurtmetraj, s-au inscris un numar de 300 de scurtmetraje de fictiune si animatie din 37 de tari. Inscrierile s-au deschis in februarie 2011 si s-au incheiat in iunie 2011.

Selectia realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor cuprinde 32 de scurtmetraje de fictiune si respectiv 21 de scurtmetraje de animatie.

Entry-urile romanesti la sectiunea scurtmetraj fictiune:
THE SCREAM, regia Mirel Bran
GRAND HOTEL ITALIA, regia Rodi Cotenescu
LOST SPRINGS 2, regia Andrei Dobrescu
STRUNG LOVE, regia Victor Dragomir
SUPERMAN, SPIDERMAN SAU BATMAN, regia Tudor Giurgiu
JAFUL, regia Dan Radu Mihai
MOMENTE, regia Dorin Pene
STOPOVER, regia Ioana Uricaru

Entry-ul romanesc la sectiunea scurtmetraj animatie:
GROWING, regia Roxana Bentu

Scurtmetrajele selectionate concureaza pentru Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, respectiv Cel mai bun scurtmetraj de animatie, fiecare in valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfantu Gheorghe. La sectiunea scurtmetraj fictiune, Fundatia Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Pastina, in valoare de 1000 USD. Harta Delta Dunarii

Daca mergeti la Sfantu Gheorghe sau oriunde in Delta Dunarii, luati cu voi harta i-Tour Delta Dunarii, sustinuta de NauticLife. Poate veti avea norocul sa o gasiti la una din pensiunile selectate din Delta, dar mai bine sa o aveti deja in buzunar.

Calatorie excelenta in Delta si vizionare placuta,

Echipa i-Tour

Antares 5.80NauticLife, din pasiune pentru navigatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *