Expoziție de sculptură şi grafică ,,Patos şi Logos” Sorin Purcaru, la Muzeul de Artă Vizuală Galați

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de sculptură şi grafică ,,Patos şi Logos”, semnată Sorin Purcaru, joi, 21 noiembrie, la ora 18.00.

Născut pe 21 iunie 1971, în Galaţi, Sorin Purcaru a absolvit în 2001 Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția sculptură (clasa profesor Simion Cristea), masteratul în arte plastice (2003) şi doctoratul în arte plastice şi decorative (2012). În prezent este conferențiar universitar la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași. Din 2002 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Este,de asemenea, membru al ,,Asociaţiei Pariziene a Artiştilor Români”. A avut numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate

Activitatea sa artistică a fost recompesată cu Premiul I pentru tineret la Salonul anual al filialei UAP Artis 2000; Bursa Uniunii Artiştilor Plastici pentru sculptură (2003); Premiul pentru sculptură „Iftimie Bârleanu”, Salonul anual al filialei UAP Iaşi, Artis 2004; Medalia „Teiul de argint” Ipoteşti (2005); Diploma de excelență a Salonului anual al filialei UAP Iaşi, Artis 2006, pentru expoziţia “Verpurdica”; Premiul Ministerului Culturii şi Turismului al Republicii Moldova –  Saloanele Moldovei (2007); Premiul pentru sculptură la Salonul anual al filialei UAP Iaşi, Artis 2008; Premiul U.A.P.R. pentru sculptură, Bienala Lascăr Vorel (2013); Premiul pentru sculptură în cadrul expoziției „Salonul ARTIS 2017”.

,,Sculptura lui Sorin Purcaru este pe cât de particulară pe atât de surprinzătoare. Contextul în care evoluează artistul este unul postmodern, întrucât acesta concepe lucrări inedite, operând cu materiale, tehnici și forme care țin să spunem, de lexicul consacrat al sculpturii, niciodată însă în aceleași raporturi și cu aceași finalitate. Avem de-a face cu un sistem coerent de gândire vizuală, care își află baza în deplina stăpânire a mijloacelor de lucru, fapt complementar capacității de convertire a proprietăților fizico-chimice, ale materialelor utilizate în posibilități de exprimare.” (Mihai Plămădeală – critic de artă)

Vernisajul va avea loc în prezenţa artistului.

Simona Biriș

șef Departament Relații Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *