Vedere 1903

Expozitia Viata urbana in Moldova si Muntenia (1830-1916)

Daca sunteti sau ajungeti in Bucuresti pana pe  data de 10 Iunie 2012 si aveti o ora libera, puteti merge sa vedeti expozitia de documente si fotografie “Viata urbana in Moldova si Muntenia (1830 – 1916)” de la sediul Arhivelor Nationale ale Romaniei.

Vedere 1903Expozitia este organizata in colaborare cu Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, Arhiva Nationala de Filme, Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi, Muzeul Judetean „Teohari Antonescu” Giurgiu, Muzeul Judetean Teleorman si Arhiva Nationala a Republicii Moldova.

Consacrata evolutiei fenomenului urban intre epoca Regulamentelor Organice si perioada primului razboi mondial, expozitia reuneste documente si imagini de arhiva care ofera o perspectiva aparte asupra problemelor si particularitatilor urbanistice din spatiul romanesc: harti, planuri de cladiri si orase, litografii, fotografii, acte administrative, inscrisuri ale particularilor etc.

Pornind de la premisa ca peisajul urban este o reflectare a celui cultural, expozitia isi propune sa surprinda evolutia orasului in acord cu evolutia mentalitatilor. Astfel, reconstituirea imaginii orasului si prezentarea principalilor indicatori ai dinamicii urbane (statistici demografice, aparitia si dezvoltarea sistemului de utilitati publice, interventiile cu caracter edilitar, planificarea si amenajarea spatiului urban) insotesc aspecte legate de organizarea institutionala de tip urban, evolutia raportului spatiu public – spatiu privat, diversitatea sociala si moda urbana.

Organizata tematic, expozitia foto-documentara infatiseaza orasul romanesc in tranzitia sa spre modernitate, evidentiind urmatoarele sectiuni: extinderea programata a spatiului urban, integrarea elementelor de arhitectura occidentala, demararea lucrarilor de modernizare a infrastructurii, activitatile urbane si institutiile specifice, deschiderea spatiului public si tipuri sociale.

Expozitia va fi deschisa publicului pana la data de 10 iunie 2012, dupa urmatorul program: lunea, miercurea si vinerea intre orele 8.30 si 16.00, iar martea si joia intre 8.30 si 18.30.

Adresa Arhivelor Nationale ale Romaniei este Bd. Regina Elisabeta nr. 49, sector 5, Bucureşti, iar detalii despre expozitie puteti obtine de la urmatoarele numere de telefon  021/312 58 41, 021/313 18 38 sau aceasta adresa de e-mail: imagine.an@mai.gov.ro

Pentru a va descurca mai bine in Bucuresti puteti descarca de aici harta i-Tour a Municipiului Bucuresti.

Harta turistica Bucuresti

Echipa i-Tour

Sursa foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *