Expoziţia “Fotografii printre discografii”

Studioul Teritorial Radio Constanţa/Radio Vacanţa, Universitatea “Ovidius” din Constanţa, World Vision România şi www.i-Tour.ro lansează proiectul “Fotografii printre discografii”, prin care vor încerca să readucă la viaţă imaginea litoralului de altădată.

Conferinţa de presă va avea loc marţi, 2 iulie, ora 12.00, la sediul Radio Vacanţa din Vila nr.1 Mamaia, cu ocazia vernisajului expoziţiei, organizat pentru jurnaliştii prezenţi.

Proiectul “Fotografii printre discografii” reprezintă o expozitie documentară cu fotografii aflate în colecţia conf.dr. Aurelia Lăpuşan de la Universitatea “Ovidius” din Constanţa, prin care va fi evidenţiată şi legătura dintre litoralul românesc, începuturile turismului şi singurul post estival de radio românesc, Radio Vacanţa.

Fotografiile schiţează imaginea litoralului din secolul XX. Cele  din perioada 1960-1962 au fost făcute de ziaristul Tiberiu Petrila Slătineanu.

Fotografiile, care vor fi grupate în mai multe secţiuni (Constanţa şi Mamaia; Eforie; Techirghiol, Mangalia, Venus, Neptun, Saturn şi Jupiter), vor fi expuse, într-un stil neconvenţional, pe plase de pescuit, în mai multe locaţii de pe litoral, după cum urmează:

–          2 – 4 iulie: sediul Radio Vacanţa, Vila nr. 1 Mamaia

–          4 – 7 iulie: Universitatea “Ovidius” din Constanţa

–          8 – 11 iulie: Hotel Iaki Mamaia

–          11 – 15 iulie: Băile Reci Techirghiol

–          15 – 19 iulie: Hotel Europa din Eforie Nord

–          19 – 26 iulie: Muzeul de Arheologie Mangalia

–          26 iulie  – 5 august: Hotel President din Mangalia

–          5 – 11 august: Muzeul Marinei Constanţa

–          11 – 15 august: Târgul Gaudeamus Mamaia

Fotografiile vor putea fi vizualizate şi online, pe site-ul www.i-Tour.ro, în cadrul unor articole dedicate staţiunilor de pe litoral şi istoricului acestora, alături de hărţi ale staţiunilor de pe litoralul românesc.

În octombrie, expoziţia va fi gazduită din nou de Universitatea “Ovidius” din Constanţa, iar pe data de 1 noiembrie, va ajunge la Gala Premiilor Radio Constanţa, ediţia a VI-a, într-un eveniment menit să marcheze aniversarea a 85 de ani Radio România.

De asemenea, prin acest demers, şi ascultătorii Radio Vacanţa (turişti şi localnici) sunt invitaţi să ne pună la dispoziţie fotografii vechi, din colecţia personală, pentru a realiza  o imagine cât mai elocventă a litoralului de altădată.

Parteneri: Restaurantul Chouette, Parteneri media: Litoral TV, TV Alpha Media

Echipa i-Tour

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Istoria statiunii Eforie Nord |

  2. Pingback: Techirghiol – lacul, staţiunea şi istoria ei |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *