Harta Eforie Nord

Eforie Nord, o statiune antebelica

Statiunea Eforie Nord, de la malul Marii Negre, are o istorie lunga si incarcata de evenimente, ea fiind infiintata inainte de Primul Razboi Mondial.

Mai precis, anul acesta se implinesc 124 ani de la constituirea statiunii balneare cunoscuta mai intai sub denumirea de Techirghiol-Eforie, apoi Carmen Sylva, Vasile Roaita si Eforie.

In 1894, Ministerul Agriculturii si Domeniilor vindea Societatii de Binefacere „Eforia Spitalelor Civile“, o organizatie ce administra o serie de spitale in capitals şi in tara, 100 de hectare de pamant pe malul lacului Techirghiol. De atunci, statiunea a inceput sa fie populata cu vile, sanatorii si baze de tratament, iar mai tarziu cu hoteluri. La inceputurile statiunii Mihail Kogalniceanu a cladit o fantana publica, iar artisti si scriitori veneau aici pentru a se relaxa si pentru a scrie.

In prezent, Eforie Nord este a doua statiune ca marime de pe litoralul romanesc avand in partea de este Marea Neagra si in partea de sud-vest Lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietatile curative ale namolului sapropelic, astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear. In Eforie Nord, turistii se pot caza atat la hoteluri, cat si la multitudinea de vile si pensiuni, o parte din ele aflate chiar pe faleza de la malul marii. In ceea ce priveste masa, pe langa restaurantele care apartin hotelurilor, in Eforie Nord sunt deschise in timpul sezonului estival numeroase terase, restaurante cu autoservire, pizzerii, patiserii etc.

In sectiunea Download Harti i-Tour veti putea gasi cea mai noua harta a statiunii Eforie Nord, realizata de echipa i-Tour.

 

Harta Eforie Nord

Plaja
Plaja din Eforie Nord are o lungime de aproximativ 4 km si o latime care ajunge la 100 de metrii. In partea de nord plaja este mai ingusta, find strajuita de o faleza inalta, un cunoscut loc de promenada. Aici accesul pe plaja se face pe scari. In partea de sud a statiunii plaja este mai lata, faleza coboara, iar accesul de face direct. Pe toata intinderea plajei intrarea in apa este lina. Nisipul are o granulatie mai mare decat cel din Mamaia si Constanta, iar in unele locuri plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrelute.

Bazele de tratament

In Eforie Nord veti gasi doua baze de tratament importante: Ana Aslan Health SPA si Baza de tratament Efosan. Ana Aslan Health SPA apartine de Hotelul Europa 4**** si este deschisa tot timpul anului. Ana Aslan Helth SPA ofera posibilitatea urmarii unor tratamente specializate intr-un mediu elegant, cu aparatura de ultima generatie si personalul bine pregatit. Programele SPA combina factorii naturali de mediu specifici statiunii Eforie Nord cu o multitudine de proceduri clasice.
Baza de tratament Efosan functioneaza tot timpul anului si in cadrul ei se trateaza in special reumatismele sau sechelele locomotorii capatate in urma unor accidente. Pe langa acestea, se pot trata cu succes multe alte afectiuni, sanatoriul utilizand atat factorii naturali: Marea Neagra, apa si namolul din Lacul Techirghiol, cat si alte proceduri.

Alte baze de tratament veti gasi la Hotel Traian si la Hotel Petrolul.

Agrement si petrecerea timpului liber in Eforie Nord

Pe langa plaja si faleza din statiune, Eforie Nord ofera mai multe posibilitati de distractie: discoteci, cluburi, terenuri de sport, terenuri de minigolf, sali de biliard, Teatrul de Vara, locuri de joaca pentru copii, instalatii pentru sporturi nautice, piscine etc. Aici se afla si Europa Yacht Club, pe plaja din fata Hotelului Europa, primul port privat de agrement din Romania construit la standarde occidentale. Marina poate gazdui simultan 60 de ambarcatiuni, iar printre serviciile oferite sunt: inchiriere de veliere, lectii de scufundari, si de navigatie. In fiecare an in luna august aici se organizeaza Regata Marii Negre, un eveniment de interes pentru iubitorii de sporturi nautice. La aceasta intrecere participa mai multe veliere si se organizeaza in paralel si expozitii de ambarcatiuni de lux.

Vacanta placuta la Eforie Nord,

Echipa i-Tour

One Ping

  1. Pingback: Redescopera valorile! Dobrogea |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *