Documentare, creatie, dtp si informatii turistice

Nu, nu este o fisa a postului… iar daca ar fi ar contine mult mai multe cerinte si responsabilitati.

Deocamdata este vorba despre cateva din activitatile implicate in realizarea materialelor de informare turistica din aceasta iarna. Spun ‘cateva’, intrucat, pe langa partea de birou a fost si cea de teren, cu drumuri prin tara, multa comunicare si multe descoperiri. Cel mai provocator a fost sa punem toate informatiile cap la cap si cea mai interesanta experienta a fost cea furnizata de descoperirile pe care le faceam aproape la fiecare pas.

Alaturi de noi au fost partenerii de la FAPT si prietenii de la Ciuc Premium, datorita carora proiectul din aceasta iarna prinde viata online, dar mai ales offline: in orase, statiuni montane, pe partii si  in centrele de informare turistica din tara. Totul a inceput intr-o zi torida de vara, iar ideea finala s-a conturat la scurt timp, pentru ca acum sa fim in pragul de lansare oficiala a proiectului.

Lucrand la crearea materialelor am aflat lucruri extraordinare despre istoria si civilizatia oraselor pe care le-am documentat si am descoperit iar si iar cat de minunat ar fi sa putem calatori mai mult si sa vedem toate acele locuri in realitate. De aceea dorim sa oferim turistilor care viziteaza zonele respective cat mai multe informatii si sa nu mai poata spune cineva ca nu are ce vizita in… Resita, de exemplu (unde se afla Muzeul Locomotivelor cu Abur si fabrica unde s-a construit prima locomotiva cu abur din Romania, in perioada interbelica, denumita “Regele Ferdinand”).

Hartile partiilor…in lucru

Vorbind despre materiale am putea utiliza de multe ori sintagma ‘pentru prima data’, dar nu vom abuza de ea. Ideea centrala este de a imbina informatia dedicata turismului activ: sporturi de iarna, calatorii, cu cea dedicata turismului cultural: vizitarea siturilor istorice, a muzeelor si a atractiilor culturale din marile si micile orase sau statiuni din tara, totul alaturi de invitatia de a savura o bere Ciuc Premium. Astfel s-au nascut pliantele care contin pe o parte harti ale partiilor de schi din 17 statiuni montane si pe cealalta parte harti ale statiunilor sau ale celor mai apropiate orase, cum ar fi Alba Iulia, Cluj-Napoca sau Sibiu. Toate acestea vor putea fi gasite in locatii speciale din peste 30 de localitati din 11 judete din tara. In curand vom oferi mai multe informatii despre locatiile exacte unde se vor gasi pliantele gratuite pentru turisti.

Cel mai incitant va fi sa primim feedback de la parteneri si de la turisti, pe cei din urma sa-i vedem cu materialele in mana si sa stim ca le-am oferit o experienta inedita in vacanta.

Pentru ca totul sa fie perfect, vom oferi ocazia celor interesati sa download-eze hartile direct de pe i-Tour Blog, mai precis de aici, facand click pe link-ul de rezolutie. Ah, si asteptam opinii! 🙂

Echipa i-Tour

One Ping

  1. Pingback: Invitatie in Caras – Severin |

One Comment

  1. ADA CHISALITA Reply

    Locomotivele cu abur s-au construit la Resita incepand cu anul 1872. Asadar, primele trei locomotive, construite in anul respectiv, au fost denumite Hungaria, Resicza si Bocszan. Cea denumita Resicza este amplasata, acum, in Muzeul de locomotive cu abur, alaturi de alte 15 exponate, intre care nu se regaseste insa cea considerata de Dvs a fi fost prima, Regele Ferdinand I (nr. exploatare 50243), construita, in fapt, in 1926 de uzinele resitene. Din seria de exploatare respectiva (50), in muzeul resitean se afla locomotiva 50378. Puteti gasi insa locomotiva Pricipesa Elena, construita in 1925

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *