Din octombrie adunate

Ce s-a intamplat pe i-Tour.ro in octombrie? Despre ce obiective turistice v-am povestit si ce v-am incurajat sa experimentati? Iata:

In primele zile ale lunii am vorbit despre obiective turistice din Bucuresti si v-am invitat sa vizitati Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Parcul Herastrau, situat chiar langa Muzeul Satului, Parcul Cismigiu, cea mai veche gradina publica din Bucuresti si sa va distrati in Terra Park. Cam tot pe atunci va incurajam sa mergeti la Salonul Auto Bucuresti, care s-a desfasurat anul acesta intre 5 si 9 octombrie, si putin mai tarziu, la Festivalul Filmului Francez, care a avut loc in Bucuresti si Timisoara si va avea loc intre 3 si 5 noiembrie la Cluj  si intre 4 si 6 noiembrie la Sibiu.

Orasul Cluj a gazduit si anul acesta Festivalul Filmului de Comedie, Comedy Cluj, pe care multi l-ati cautat si l-ati apreciat si daca tot mergeati acolo, v-am recomandat sa vizitati si Gradina Botanica din Cluj, o bijuterie a genului obligatoriu de vazut. Alte evenimente inedite din tara, pe care echipa i-Tour le-a promovat au fost Festivalul de film din Cetatea Fagarasului, primul Show aviatic din Baia Mare si concertul din Pestera Romanesti, sustinut si anul acesta de Filarmonica Banatului.

Orasul Sibiu a fost si anul acesta gazda Festivalului de Film Documentar Astra Film Festival, desfasurat intre 25 si 30 octombrie, dar si a Festivalului Jazz and More, festivalul celor mai reprezentative curente muzicale contemporane.

Tot in octombrie Cimitirul vesel din Sapanta ne-a inveselit cu epitafurile sale si ne-a atras in indepartatul Maramures cu povestea sa. Cetatea Poienari s-a lasat descoperita cu greu, iar cand am reusit sa ajungem la portile ei ne-a incantat cu privelistea ametitoare. Am aflat ca putem redescoperi valorile istoriei pe Drumul Voievozilor, din judetul Prahova, iar in Iasi ne putem delecta cu istoria si traditiile vinului la Muzeul Viei si Vinului din Harlau. Incet-incet facem cunostinta cu toamna din celalalt colt al tarii, unde Dobrogea ne ofera posibilitatea sa decoperim cei mai vechi munti din Romania, calare, prin Turism ecvestru in Parcul National Muntii Macinului.

In domeniul turismului a fost lansat programul O saptamana la munte, proiectul national de informare turistica i-Tour a devenit partener cu singura televiziune dedicata turismului din Romania, Travel Mix, iar Bucurestiul pregateste Targul de turism al Romaniei, care va avea loc intre 3 si 6 noiembrie.

Redescoperiti valorile, alaturi de i-Tour!

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *