Din neguri de timp, uitate… ultima parte

Astazi veti putea citi si ultima parte a monografiei satului maramuresan, scrisa de Lia Muresan. Noi credem ca este un motiv de bucurie, pentru ca de acum veti avea la dispozitie intreaga poveste. Da, este o poveste. Personajele nu sunt reale, iar daca au corespondent in realitate este doar pentru ca Lia Muresan cunoaste atat de bine oamenii si obiceiurile zonei, incat va face sa credeti ca sunteti chiar in mijlocul lor.

“De când cu povestea despre Andraş şi fata pădurii, ajunsă-n locul de unde cărarea urcă şerpuit spre casă mă despart de Marinuţa, nu mai zăbovim ca de obicei, urc dealul cu pas grăbit, se însereză şi undeva-n suflet mi se strecurase-ndoiala. Nu-mi plăcea să recunosc, credeam şi nu prea în poveştile lui Andraş. Doamna Onica spunea că-s scorneli, invenţii de-ale oamenilor apărute din necunoaştere, din teamă şi nevoia de fabulos. Cu toate acestea, înaintam pe cărare-sus cu inima cât un purice. Orice sunet, fâlfâit de aripă în zbor, adiere de vânt printre crengile uscate mă făceau să întorc capul cu teamă. Mama mă aştepta pe culme, lângă gardul de zmeuriş şi-mi strigă de cum m-a zărit.
— Hăi Ilincuţă, ce te tăt întorciî!? Uită-te unde calciî, nu zine nime-n urma ta…”

© Lia Muresan

De vreti sa aflati povestea lui Andraş… Din neguri de timp, uitate Episodul 4 (final)

Lectura placuta,

Echipa i-Tour

4 Comments

 1. Lia Reply

  Sunt bucuroasă că textele mele au apărut pe acest site şi în felul acesta la cât mai mulţi cititori. Pentru asta am a-i mulţumi unui om deosebit. Mulţumesc Pane! În aceeaşi măsură mulţumesc gazdelor pentru timpul şi spaţiul acordat şi nu în ultimul rând pentru ceea ce fac, promovează.
  Toată consideraţia! Jos pălăria!

  De asemenea, vă mulţumesc celor ce aţi citit această poveste, pentru timpul acordat. Sper să nu fi dezamăgit prea mult şi-mi cer scuze pentru eventualele greşeli de scriere.

  🙂 Cu gânduri bune din Maramureş,
  Lia Mureşan

 2. i-Tour Blog Post author Reply

  Noi va multumim ca ati impartasit cu vizitatorii site-ului o poveste atat de interesanta si de emotionanta! Maramuresul va fi intotdeauna invaluit intr-o aura de mister, iar aceasta poveste ne-a incantat cu propria taina.

  Echipa i-Tour

 3. Geta Reply

  Lia toate povestirile tale sunt fascinante ,eu le citesc cu mare emotie astept finalul cu sufletul la gura:)
  Ma bucur mult ca te am cunoscut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *