“DIALOGURILE SUFLETULUI. Alice Năstase Buciuta în dialog cu…” – o ediție specială dedicată proiectului SUFLET ÎN CULORI în beneficiul copiilor cu autism

În perioada 2-27 aprilie 2021, de la ora 18:00, Asociația Help Autism, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Centrul InfoEuropa, Radio România Muzical și Kaufland România invită publicul la o serie de întâlniri virtuale sub forma unei ediții speciale dedicate proiectului SUFLET ÎN CULORI în beneficiul copiilor cu autism, întâlniri care se vor desfășura sub genericul “Dialogurile sufletului. Alice Năstase Buciuta în dialog cu…”. 

Jurnalista Alice Năstase Buciuta, ambasador Help Autism 2019, se va întâlni în studioul Canalului 33 România cu muzicieni români și străini care au susținut cauza copiilor cu autism de-a lungul celor șase ediții ale proiectului SUFLET ÎN CULORI.

Pe întreaga durată a lunii aprilie publicul se va putea bucura de prezența și talentul unor nume mari precum dirijorul Gabriel Bebeșelea, tenorul Ștefan Pop, sopranele Laura Tătulescu, Leontina Văduva și Rodica Vica, baritonul Vlad Crosman, mezzosopranele Andreea Iftimescu și Roxana Constantinescu, violoniștii Remus Azoiței, Vlad Maistorovici și Clara Cernat, violoncelistul Marin Cazacu, pianiștii Mara Dobrescu, Luminița Berariu, Thierry Huillet și Diana Ionescu, alături de Anna Katharina Scheidereiter, CSR-Manager Kaufland România. 

Întâlnirile virtuale se vor desfășura pe pagina de Facebook a Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, pe pagina de Facebook a asociației Help Autism, pe pagina de Facebook a Radio România Muzical și a revistei Marea Dragoste și vor încânta publicul cu bucuria de a reîntâlni unii dintre cei mai talentați muzicieni, oferind totodată doritorilor posibilitatea de a susține copiii și adolescenții cu autism prin donații. Donațiile pot fi făcute AICI, prin intermediul platformei Galantom, fondurile fiind direcționate către programele de terapie gestionate de Help Autism. 

Întâlnirile din datele de 6 respectiv 27 aprilie vor putea fi urmărite pe pagina de Youtube a postului Canal 33 România

Cele 7 întâlniri se vor desfășura conform următorului program:

  • 2 aprilie, ora 18:00 – Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Soprana Rodica Vică, tenorul Ștefan Pop și Anna Katharina Scheidereiter – CSR Kaufland România

  • 6 aprilie, ora 18:00, studioul Canal 33 România 

Violonistul Vlad Maistorovici și pianista Diana Ionescu

  • 9 aprilie, ora 18:00

Violonistul Remus Azoiței și pianista Mara Dobrescu

  • 16 aprilie, ora 18:00

Soprana Leontina Văduva

  • 20 aprilie, ora 18:00

Violonista Clara Cernat și pianistul francez Thierry Huillet

  • 23 aprilie, ora 18:00

Dirijorul Gabriel Bebeșelea, soprana Rodica Vică, mezzosoprana Andreeea Iftimescu și baritonul Vlad Crosman

  • 27 aprilie, ora 18:00, studioul  Canal 33 România

Soprana Laura Tătulescu, mezzosoprana Roxana Constantinescu, violoncelistul Marin Cazacu și pianista Luminița Berariu  

Despre Alice Năstase Buciuta 

Alice Năstase Buciuta este scriitoare și jurnalistă, editoare-șefă a mai multor publicații de ținută din țara noastră, cu o mare deschidere către domeniul cultural și către cel al muzicii clasice (Revista Tango 2004-2011, Revista Centrului Cultural Dinu Lipatti, Revista Tango-Marea Dragoste, 2011-2021). Având un doctorat dedicat jurnalismului feminin și o vastă experiență în realizarea de interviuri, Alice Năstase Buciuta s-a remarcat adeseori prin talentul de a obține dezvăluiri de valoare de la interlocutorii săi, arhivate pe site-urile numeroaselor publicații în cadrul cărora a activat, în cadrul site-ului www.revistatango.ro sau pe canalul de YouTube al televiziunii Canal 33 România, unde realizează de trei ani emisiunea culturală „Marea Dragoste”. Autoare a cărții Marina, Marina, Marina – Marina Krilovici, volum dedicat biografiei marii soprane române, Alice Năstase Buciuta a realizat totodată și numeroase interviuri de calitate cu mari personalități ale muzicii românești, dar și personalități ale muzicii internaționale. Alice Năstase Buciuta a devenit ambasadoarea Asociația Help Autism în anul 2019. 

Cum a luat naștere proiectul “Suflet în Culori” 

Acest proiect caritabil a cunoscut o primă materializare în anul 2014, din dorința Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură de a oferi suport pentru persoanele aflate în dificultate și a obiectivului Asociației Help Autism – de a susține recuperarea copiilor diagnosticați cu această tulburare. Anul acesta se împlinesc șapte ani de când Asociația Help Autism marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul unui eveniment cultural organizat cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la problematica autismului în țara noastră și totodată pentru a strânge fonduri în vederea susținerii celor peste 600 de copii și adolescenți din asociație. Mai multe detalii despre acest proiect și edițiile sale precedente pot fi accesate aici.  

Câteva cuvinte despre autism și conștientizarea acestui diagnostic 

La nivel global, 1 copil din 68 este diagnosticat cu Tulburare de Spectru Autist, aceeași incidență fiind în registrată și la nivelul țării noastre, conform rezultatelor studiilor efectuate. Conform Institutului Național de Sănătate Mintală, în fiecare an, aproximativ 1000 de copii sunt diagnosticați cu autism . Prin diagnosticare precoce și intervenție de specialitate, aproximativ jumătate dintre copiii cu acest diagnostic pot ajunge să trăiască o viață independentă, chiar dacă autismul nu se vindecă. Între două și opt ore petrece un copil cu autism pe zi în camera de terapie, luni sau chiar ani la rând, costurile situându-se între 2000 și 5000 de lei pe lună, în funcție de caz. 

Help Autism este cea mai mare organizație dedicată copiilor cu tulburări pervazive de dezvoltare din România. Asociația Help Autism susține sute de copii diagnosticați cu TSA prin programe de terapie, atât în cadrul celor 5 centre, cât și la domiciliu. Mai multe detalii despre activitatea Asociației Help Autism pot fi accesate aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *