Despre noua lege a turismului

La inceputul acestei saptamani Guvernul a aprobat Legea Turismului, un nou act ce reglementeaza activitatile operatorilor din turism. Legea apare dupa indelungi consultari cu reprezentanti ai societatii civile si ai industriei de profil.

Turism

Articolul cel mai cunoscut este cel care impune hotelierilor sa mentina unitatile de cazare deschise pe toata durata sezonului, 1 mai – 1 octombrie. Alte prevederi sunt: utilizarea plajelor turistice numai catre si pentru operatorii de turism din statiunea de pe litoral, posibilitatea înfiintarii unei entitati speciale, care sa se ocupe de promovarea turismului romanesc, posibilitatea instituirii unui sistem propriu de gestiune si analiza a informatiilor utile in turism  si, de asemenea, realizarea unui cadru si a criteriilor conform carora statiunile turistice in care exista resurse balneoclimaterice sa fie definite ca atare.

Din punctul de vedere al operatorului aceasta lege nu este prea fericita, intrucat il obliga sa mentina hotelul deschis pe o perioada mai indelungata decat si-ar dori, ceea ce aduce dupa sine si cheltuieli mai mari. Insa, din punctul de vedere al turistului si al turismului in zona ar putea fi un lucru benefic, in primul rand pentru extinderea reala a sezonului turistic, apoi pentru faptul ca ii ofera turistului posibilitatea sa descopere atractii turistice noi,  de care Dobrogea se bucura din belsug. Obiectivele turistice din Dobrogea fac parte din proiectul       i-Tour iar noi vom incepe sa le promovam pe www.i-tour.ro in scurt timp.

In acest moment Legea Turismului se afla in Parlamentul Romaniei, pentru a fi aprobata, iar apoi vom vedea in ce forma va intra ea in vigoare si care vor fi efectele.

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *