Delta Dunarii, paradisul dintre ape. 3 locuri unice de explorat cu barca

Delta Dunarii va asteapta sa ii descoperiti peisajele şi locuri unice in lume! Cateva zile in mijlocul naturii vor deveni sursa de energie si de amintiri de neuitat. Natura, aventura, oamenii locului, ce par din alt timp, storceagul sau borsul de peste, plajele salbatice, magia canalelor cu nuferi te fac sa traiesti intens fiecare moment. Delta Dunarii este un loc pe care trebuie sa il vedeti cel putin o data in viata, dar care va va rechema iar si iar!

Magia Deltei inseamna, mai presus de toate, explorarea naturii in cadrul excursiilor pe diferite trasee turistice. Excursii cu barca se pot face din oricare alt loc deltaic, insa Sulina este orasul din inima deltei de unde pornesc cele mai frumoase excursii!

  1. Safari la Padurea Letea ***Dunele lui Omer si cei mai frumosi cai salbatici din Delta Dunarii***

Daca doriti sa aflati o parte din secretele Deltei Dunarii si porniti la drum cu multa energie si entuziasm, veti descoperi locuri minunate. Safari la Padurea Letea incepe dis-de-dimineata de pe faleza Dunӑrii, cu barca pana in Satul Cardon. De aici se continuӑ cu masina de teren spre Padurea Letea, prima rezervatie naturala din Romania si singura padure subtropicala din tara.

Vom vizita obiectivele importante, cei mai frumosi cai salbatici din delta, biserica veche din C.A. Rosetti, vom afla povestea Dunelor lui Omer si ne vom relaxa la cel mai mare lac sarat de pe Grindul Letea. Tot pe grind se poate lua o masa traditionala de pranz. Pregatiti-va de drum si urmati-ne intr-o calatorie in care natura si aventura se impletesc intr-un mod armonios pentru a trai experiente unice de calatorie!

  1. ***Birdwatching la Insula Pasarilor, Epava Turgut si cei mai jucausi delfini din Marea Neagra! ***

O excursie de vis la varsarea Dunarii in Marea Neagra! Cel mai frumos apus din Golful Musura si bucuria de a asculta povestea nemuritoare a Dunarii la intalnirea spectaculoasa cu Marea Neagra!

Pescarusii, magia zborului pelicanilor, salutul chirelor precum si eleganta lebedelor sau a egretelor va vor incanta simturile si va vor transpune intr-o lume plina de magie si frumos! Vom vizita Farul Vechi, unul dintre simbolurile Deltei, Insula K (Insula Pasarilor), loc unic in Romania si in lume (cea mai “tanara” insula din Europa) si vom ajunge in apropierea granitei cu Ucraina.

Este locul in care intalnim multe specii de pasari de la pelicani, starci, califari, la cormorani, buhaiul baltii, pescarusi sau, daca suntem norocosi, putem vedea si vulturul codalb. La finalul excursiei, vom avea ocazia sa ne bucuram de un apus fabulos in Golful Musura.

  1. ***Lacurile, cherhanaua si minunata Delta!***

Serenitatea canalelor cu nuferi, seninatatea locurilor salbatice pe care le veti descoperi pot fi inceputul unei povesti deltaice Aici se regasesc coloniile de pelicani, canalele cu nuferi albi si galbeni de pe Lacul Puiu, Rosu, Rosulet, cherhanaua unde se prepara cea mai gustoasa ciorba de peste cu apa direct din Dunare sau plaurii din zona unde vom servi si o masa traditionala pescareasca!

Finalul povestii este unul surprinzator, placut si il vom fotografia impreuna cu mult entuziasm si pledoarie pentru natura!

De ce sa vizitati Delta alaturi de Delta Experience? Pentru ca, dincolo de rutina cotidiana se afla intotdeauna dorinta de a cunoaste locuri noi, putin atinse de turismul de masa. Aveti nevoie de acele clipe pe care sa le traiti in liniste, sa simtiti natura din jur, sa va incarcati cu energie si sa zambiti cu mai multa bucurie.

Esential in bagaj: Pentru a avea parte de un sejur minunat, ar trebui sa adaugati o pereche de pantaloni grosi si bluze cu maneca lunga pentru plimbarea de seara pe faleza precum si o pelerina de ploaie. De asemenea, adaugati cele necesare pentru plaja, o carte, reviste, muzica buna pentru drum si incaltaminte confortabila in special pentru excursia la Padurea Letea. Ceea ce nu ar trebui sa lipseasca este entuziasmul debordant si dorinta pentru o experienta unica, pe un taram de poveste!

Articolele din sectiunea Delta Dunarii va sunt prezentate in parteneriat cu Delta Experience, ce va aduce o noua experienta de calatorie, un mod activ si relaxant pentru a explora frumusetile Deltei precum si plajele salbatice de la Marea Neagra: Sulina si Sf. Gheorghe. Excursiile Delta Experience se bazeaza pe natura, aventura, Safari la Padurea Letea, gastronomie deltaica, bors de peste, oameni, cultura si traditii, asigurand toata logistica necesara: cazare in Sulina, transport pe apa Tulcea – Sulina, excursii, activitati, gastronomie, ghid specializat. Contactati Delta Experience aici.

Descoperire placuta!

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *