Festivalul International al Viei si Vinului Bachus 2011

Vrancea va petrece!

E toamnă-n Vrancea, ar spune poetul, iar podgorenii pregatesc marea sarbatoare a vinului. Cele vechi vor fi scoase la licitatie si vor privi la cele tinere cum concureaza pentru cel mai bun vin al anului.

In aceasta atmosfera se va desfasura si Licitatia de Vinuri Vechi, unde cunoscatorii, dar si alti doritori de vinuri invechite pot alege dintr-o gama diversificata. La licitatia care va fi organizata sambata, 1 octombrie 2011, incepand cu ora 18.00 la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” din municipiul Focsani, pot fi cumparate vinuri din 1968 – cel mai vechi vin din licitație, dar si din anii ’70, ’80 si ’90.

Vinurile expuse sunt din cele mai renumite podgorii ale judetului Vrancea: Odobesti, Panciu, Cotesti si Jaristea iar producatorii acestora sunt companii cu traditie in vinificatie.

Festivalul Internaţional al Viei si Vinului va gazdui si un Concurs National de Vinuri “Bachus 2011″, organizat sub patronajul Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR).

Toti cei care doresc sa se inscrie la Concursul National de Vinuri “Bachus 2011″ vor depune un numar de trei sticle din proba de concurs la sediul Camerei Agricole Vrancea (strada Cuza Voda nr. 72, Focsani). Persoana de contact: director Neculai Gabriel Necula – telefon 0725548320

 Gasiti aici regulamentul concursului

Membrii Organizatiei Somelierilor din Romania -2011 au anuntat prezenta la Festivalul International al Viei si Vinului ”Bachus 2011”.

Somelierii, printre care se numara si Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania -2011  vor avea amenajat, in Piata Unirii, un spatiu de degustare unde vor explica vizitatorilor calitatile vinurilor din Vrancea.

Somelierii vor desfasura si o mica parada, explicand vizitatorilor ce este vinul, cum sa fie acesta inteles, cat este de benefic si cum sa fie consumat in mod constient.

Producatorii de vinuri din Regiunea viticola Roero (in apropiere de Torino), reuniti in asociatia “Enoteca Regionale del Roero” si-au anuntat prezenta la “Bachus 2011”. Presedintele asociatiei, profesorul Luciano Bertello a anuntat ca pe parcursul celor trei zile de festival, podgorenii din Canale Cureo vor face prezentari de vinuri.

De asemenea, “Enoteca Regionale del Roero” doreste sa participe si la licitatia de vinuri vechi organizata sambata, cu incepere de la ora 18.00 la Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia”.

Vinurile care vor fi licitate le gasiti aici

Distractie placuta,

Echipa i-tour

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *