Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi este cel puţin suprinzător. Îl veţi găsi în centrul Grădinii Botanice, care face parte din acelaşi complex şi vă oferă o privelişte frumoasă asupra Dunării. Muzeul reprezintă una dintre marile instituţii muzeale ale României având ca obiective cercetarea şi conservarea biodiversităţii ecosistemelor naturale, îmbogăţirea patrimoniului ştiinţific, dar şi educaţia ecologică pentru conservarea naturii, activităţi care au loc constant în cadrul complexului.

Muzeul de Ştiinţele Naturii se află foarte aproape de punctul de trece a Dunării cu bacul, iar accesul se poate face atât cu mijloace de transport în comun, cât şi cu maşina proprie, pe care o puteţi parca în vecinătatea intrării in Grădina Botanică.

Complexul muzeal este structurat în spaţiu expoziţional, acvariu, planetariu, observator astronomic şi grădină botanică. Acvariul situat la demisolul clădirii cuprinde o colecţie 70 de specii de peşti din bazinul hidrografic al cursului inferior al Dunării, din Marea Mediterană, dar şi din ihtiofauna tropicală de apă dulce.

Planetariul se găseşte la etajul doi al clădirii, unde mai pot fi vizitate şi două expoziţii permanente dedicate Sistemului Solar şi Universului. Sistemul de proiecţie folosit este unul digital, de ultimă generaţie. Aici aveți ocazia să călătoriți imaginar în toate colţurile Universului dar și să observați (când cerul o permite) corpurile cerești și fenomenele astronomice, prin intermediul telescoapelor, la Observatorul Astronomic.

Prețuri bilete: 5 lei – adulţi; 3 lei – copiii peste 5 ani, elevi, studenţii; 3 lei – bilet cu preţ unic, indiferent de categoria de vârstă, pentru observaţiile astronomice nocturne, organizate cu ocazii speciale (eclipse de lună, Perseidele, etc.). În cursul programului obişnuit de vizitare, accesul în cadrul Observatorului astronomic se face pe bază de bilet gratuit.

Observatorul astronomic este cel mai mare şi mai modern observator public din ţară, cu acoperiş retractabil şi un sistem optic de ultimă generaţie, singurul de acest tip din România.

Grădina Botanică ocupă o suprafaţă de 18 ha, pe malul stâng al Dunării şi a fost concepută din mai multe sectoare, unde puteţi vedea expoziții permanente și temporare de flori, precum Flora şi vegetaţia României, Flora lumii, Grădina japoneză cu lacul populat cu crapii aurii japonezi, Rosarium-ul, Flora ornamentală, Flora utilă şi Serele. Toate acestea vă vor încânta şi vă vor oferi clipe de relaxare într-un spaţiu inedit.

Informaţii despre expoziţiile temporare, orarul de vizitare, preţul biletelor şi localizarea exacta a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi găsiţi pe pagina oficială a muzeului: www.cmsngl.ro

Descoperire plăcută,

Echipa i-Tour

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *