Cod galben de ninsori si viscol in intreaga tara, 14 si 15 martie 2013

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de precipitatii abundente, intensificari de vant si ninsori viscolite, care initial vizeaza centrul, vestul si nordul tarii, insa se extinde vineri in intreaga tara.

Astfel, in intervalul 14 martie, ora 12.00 – 15 martie, ora 10.00, in vestul, centrul si nordul tarii vor fi precipitatii sub forma de ploaie in cursul zilei de joi, care in noaptea de joi spre vineri se vor transforma in lapovita si ninsoare. La munte va ninge. Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp si izolat, indeosebi in zona montana, 50 l/mp.

Vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala de 55 … 70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80 … 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolita.

In intervalul 15 martie, ora 10.00 – 15 martie, ora 20.00, vantul va avea intensificari in toate regiunile, cu viteze la rafala de 55…70 km/h, iar la munte va continua sa sufle tare, cu peste 90 km/h. In Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si in nordul Moldovei, precum si la munte, va mai ninge slab, dar viscolit.

Meteorologii avertizeaza ca vremea va intra intr-un proces de racire, care se va resimti la inceput in regiunile intracarpatice, iar in zilele de sambata si duminica in intreaga tara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *