Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, în 2018.

Vin fiert, turtă dulce și sunetul colindelor: acesta este semnalul că sărbătirole de iarnă se apropie, iar orașele din întreaga țară se pregătesc să-și deschidă târgurile de Crăciun.Iată mai jos o listă cu cele mai frumoase astfel de locuri din România și ofertele lor.

Sibiu

De la prima ediție din 2007, anul în care orașul deținea titlul de “Capitală europeană a culturii”, târgul de Crăciun din Sibiu a devenit un eveniment de succes, căruia orașul datorează un al doilea sezon turistic. Început într-un parteneriat cu Ambasada Austriei în România,  târgul se desfășoară în Piața Mare, chiar în inima orașului vechi. De obicei, piața găzduiește atelierul lui Moș Crăciun, un patinoar, reproduceri după momentul nașterii Pruncului Iisus, concerte și multe tarabe cu produse de sezon tradiționale. Printre activitățile pentru copii anunțate pentru ediția din acest an se numără atelierele de fabricare a lumânărilor și a prăjiturilor și un atelier de pictură cu turtă dulce.

Cluj-Napoca

Desfășurat în Piața Unirii, Targul de Crăciun din Cluj-Napoca are printre noutățile acestui an un program de activități multiculturale, o săptămână de proiecții de film, un radio al târgului, o săptămână culinară, precum și multe alte evenimente. Organizatorii s-au gândit la multe surprize frumoase anul acesta pentru copii. Cei mici se pot plimba cu Tramvaiul lui Moș Crăciun și pot întâlni personaje precum Minnie și Mickey, Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Anna și Elsa, Peter Pan, Scooby Doo, Harry Potter sau Rapunzel. Între timp, părinții pot participa la atelierele organizate de organizația Little and Big People la Casa lui Santa.

Timișoara

Piața de Crăciun din Timișoara aduce, de regulă, o serie de concerte, variind de la artiști și grupuri pop locale până la colindători, iar deschiderea evenimentului în acest an i-a avut drept invitați pe Alexandra Stan și Ștefan Bănică Junior. Târgul are loc în Piața Victoriei și în Piața Libertății, acesta prezintă produse realizate manual și ecologic, pe lângă cele tradiționale și multe activități pentru copii.

Oradea

Piața Unirii din Oradea va găzdui, și anul acesta, târgul de Crăciun, aducând bucuria sărbătorilor de iarnă în rândul orădenilor. Vizitatorii sunt așteptați la un program de concerte de carnaval, activități pentru copii, posibilitatea de a încerca vin fiert și dulciuri de sezon, precum și multe decorațiuni hand-made și suveniruri. Merită remarcat faptul că ediția de anul trecut a evenimentului a găzduit un concert de cântece de Craciun Boney M (Liz Mitchell), pe lângă reprezentațiile multor artiști locali.

Brașov

Locul de organizare al târgului este Piața Sfatului, centrul vechi al orașului și, totodată, punctul de plecare pentru explorarea multor atracții turistice din zonă. Din moment ce orașul Nuremberg este oraș-geamăn cu Brașovul, unul dintre standurile de vânzare din piață va fi alocat vânzătorilor proveniți din orașul german. Programul evenimentului include concerte de muzică pop, rock, spectacole de teatru pentru copii și adulți, video mapping, dansuri populare, artificii etc.

Alba Iulia

Orașul în care a avut loc Marea Unire acum 100 de ani sărbătorește sezon cu un parc de iarnă în Piața Cetății. Acesta va cuprinde un patinoar, casa lui Moș Crăciun, o scenă în aer liber pentru concerte, diferite tarabe pentru comercianți cu produse de sezon și, bineînțeles, pomul de Crăciun și o perdea de lumini.

București

Târgul de Crăciun de anul acesta, din București, are loc în Piața Consituției. Evenimentul adună numeroase concerte și spectacole, precum și alte activități artistice. De asemenea, aici se pot găsi peste 100 de tarabe de piață unde meșteșugarii prezintă produse tradiționale, casa lui Moș Crăciun și un patinoar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *