Cel mai bun weekend de schi din 2014! Stratul de zapada si starea partiilor, azi 31 ianuarie 2014

Este primul weekend din 2014 cu multa zapada si fara atentionari meteo, asa ca avem liber la distractie pe partii! Echipati-va bine, insa! Se anunta temperaturi foarte scazute! Iata cum veti putea schia pe partiile din Romania! Hartile tuturor partiilor de schi se afla in titlu si le puteti descarca gratuit! Aici gasiti harta interactiva a domeniilor schiabile din Romania!

Judetul Alba

Domeniul Schiabil Sureanu

La Sureanu, 7  partii sunt functionale (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4), iar stratul de zapada are o grosime de 40 de centimetri. Zapada powder masoara (in functie de altitudine si de curentii de aer) aproximativ 50 cm.

Teleschiul „Curmatura” si telescaunul „Ausel” vor functiona in regim normal, intre orele 10.00 – 17.00. Teleschiul „Sureanu” este oprit.

Arieseni (Vartop)

Stratul de zapada batatorita pe partiile de schi din Areiseni masoara aproximativ 30 de centimetri, iar conditiile de schi sunt excelente!

NOU: Judetul Bihor

Piatra Graitoare

S-a deschis si partia Piatra Graitoare, varianta medie, unde zapada se prezinta in strat de aproximativ 30 de centimetri.

Judetul Brasov

Cheile Gradistei 

In Cheile Gradistei Fundata stratul de zapada are 30-40 cm intalatia pe cablu teleski functioneaza, iar starea partiilor este foarte buna!

Poiana Brasov

Se schiaza in conditii foarte bune pe partiile din Poiana Brasov, iar stratul de zapada masoara aproximativ 60 de cm.

Predeal

La Predeal se schiaza in conditii bune pe partiile Clabucet, Clabucet Sosire, Clabucet Scoala si Varianta, iar stratul de zapada masoara 50-60 de centimetri.

Judetul Caras-Severin

Muntele Mic

Puteti merge la schi la Muntele Mic, pe un strat de zapada de 35-40 de centimetri. Telescaun Valea Craiului deschis,Teleschi Felix deschis, Teleschi Borlova 1 deschis, Teleschi Borlova 2 inchis ,Teleschi Nordica functional, drumul este dezapezit pana in statiune.  In acest weekend Teleschi Borlova va functiona si pe nocturna.

Semenic 

La Semenic puteti schia in conditii bune pe partiile Goznuta, Crucea de Brazi 1 si Crucea de Brazi 2, intr-un peisaj de poveste! Grosimea stratului de zapada este de 25-35 de centimetri.

Judetul Cluj

Feleacu Ski & Snowboard Resort 

La Feleacu puteti sa va bucurati de stratul generos de zapada de aproximativ 30 de centimetri, nocturna si distractie pe partie! Program de weekend la Feleacu: vineri 2:00 pm – 10:00 pm, sambata si duminica 10:00 am – 10:00 pm!

Harta partii Arena Schi Feleacu Cluj

Harta partii Arena Schi Feleacu Cluj

Judetul Covasna

Covasna 

Partia usoara de schi Lőrincz Zsigmond se deschide astazi! In timpul vacantei copiilor va functiona dupa program de weekend. Daca va mai ninge administratorii promit sa deschida si partia medie!

Sugas Bai

La Sugas se poate schia in conditii bune, pe aproximativ 25-30 de centimetri de zapada.

Judetul Gorj

Ranca

La Ranca se schiaza in conditii bune pe partia M1, iar stratul de zapada are aproximativ 40-45 de centimetri.

Judetul Harghita

Baile Harghita 

La Harghita Bai se schiaza in conditii foarte bune pe partia Csipike, unde stratul de zapada este de aproximativ 45-50 de centimetri.

Borsec

In Borsec sunt conditii foarte bune de schi pe partia Speranta, deservita de teleschi, nocturna si tunuri de zapada, pe un strat de zapada de aproximativ 50 de centimetri.

Harghita Madaras

La Madaras se poate schia in conditii bune pe toate partiile, pe un strat proaspat de zapada de peste 70 de centimetri.  Functioneaza toate instalatiile. Pe muntele Harghita-Madaras exista 5 piste de schi amenajate, dotate cu tunuri de zapada cu o lungime totala de 4,5 km si un snowpark amenajat.

Toplita

Patiile din Toplita sunt pregatire pentru iubitorii sporturilor de iarna! Se schiaza in conditii bune pe ambele partii, iar stratul de zapada este de aproximativ 35 – 40 centrimetri de zapada! In Toplita veti gasi doua partii: Partia Magherus, destinata schiorilor avansati, cu o lungime de 460 metri si Partia Bradul, destinata schiorilor incepatori, cu o lungime de 1200 metri. Tarif teleschi: Copii sub 14 ani: 1.5 lei/urcare, 30 lei/abonament 1 zi si Adulti: 2 lei/urcare, 40 lei/abonament 1 zi.

Tusnad 

La Baile Tusnad momentan nu se schiaza, insa stratul de zapada a depasit 25 de centimetri si ii asteapta pe iubitorii sporturilor de iarna. Mai multe informatii gasiti aici.

Judetul Hunedoara

Straja

La Straja, Partia Platoul Soarelui este in stare impecabila la fel ca si celelalte partii iar instalatiile functioneaza pe partia Platoul Soarelui, pe Constantinescu, pe Mutu si pe sub telegondola. Stratul de zapada masoara 50 de centimetri! Drumul de acces in statiune este curatat, dar recomandam ca turistii sa aiba fie masina 4×4, fie lanturi de iarna.

Astazi se deschide Partia de Snowtubing, dotata cu snowtubing lift, care promite distractie la maxim!

Parang 

Se schiaza la Parang pe partiile Subtelescaun, Europarang, partia B si tura lunga! Peisajul este superb, iar stratul de zapada masoara 20-25 de centimetri. Instalatiile functioneaza.

Judetul Maramures

Suior

La Suior, stratul de zapada masoara 45-50 de centimetri, batatorit si se schiaza in conditii foarte bune pe partiile Suior 1 si Suior 2. Drumul pana in Suior este deszapezit, nu creaza probleme.

Programul partiilor ramane neschimnat 10:00 – 21:00, iar a restaurantului 07:00-23:00. Tarifele la urcari si abonamente au ramas cele de anul trecut.

Cavnic

Conditii excelente de schi la Cavnic! Partiile Roata 1, Roata 2 si Rainer 1 (Roata 3), prezinta un strat de zapada de 50-70 de centimetri. Programul la teleski pana la ora 21.00!

Judetul Mures

Sovata 

La Sovata gasiti un strat de zapada de aproximativ 30 de centimetri si o partie impecabila!

Judetul Neamt

Piatra Neamt 

Partia Cozla este complet operationala! Un strat de zapada de peste 50 cm fac din Partia Cozla un vis implinit al iubitorilor de sporturi de iarna!

Tarife skipass: 1 zi = 100 lei
Jumătate de zi dimineata = 50 lei
Jumătate zi nocturna= 60 lei
Program:
Luni -joi: 10.30 – 21:00
Vineri – sâmbăta:9.30 -24:00

Pentru cei care doresc sa inchirieze echipament o pot face de la centrele comerciale de la punctul de sosire a telegondolei (Maia Outdoor, Ety si SkiNeamt)  iar pentru incepatori exista doua scoli de ski/ snowboard (Zen World Extreme si Ety)

Incepand de Luni, 3 Februarie, vom reintroduce abonamentul special pentru cei din Piatra Neamt , de luni pana joi la pretul de 150 lei! Acest abonament este valabil numai pt clientii din Piatra Neamt, poate fi cumparat numai in ziua de luni si contine urcari nelimitate pe telegondola si telescaun!

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

Harta partie schi Cozla, Piatra Neamt, Neamt

Judetul Prahova

Azuga

Se schiaza pe partiile din Azuga! Stratul mediu de zapada este de 60 de centimetri, iar conditiile de schi sunt foarte bune!

Busteni 

La Busteni se schiaza in conditii excelente pe Kalinderu 1 si pe Kalinderu 2, iar Fun Park-ul este deschis! Grosimea stratului de zapada este de 45 de centimetri!

Sinaia 

Partiile din Sinaia sunt deschise! Stratul de zapada masoara intre 30 si 50 de centimentri. Conditiile meteo sunt superbe. Ratracul pregateste Partia Noua, care este intr-o conditie excelenta.

Starea Partiilor:

Partia Noua (Cota 1400 – Telegondola Sinaia) – Stare excelenta, strat de zapada aprox. 40 cm.

Valea Soarelui – Stare excelenta, strat de zapada de aprox. 50 cm.

Valea Dorului si variante – Stare foarte buna, strat de zapada aproximativ 50 cm.

Partia Carp si Variante – Stare buna, dar evitati sa va aventurati daca nu stapaniti foarte bine schiurile sau placile. Partia se adreseaza sportivilor avansati!

Drumul de Vara – Stare buna, strat de zapada de aproximativ 40 cm.

La Sinaia se ajunge fara dificultati la Telegondola, la Busteni se ajunge fara dificultati, parcarile sunt functionale, centrele de inchiriere echipamente sunt deschise, iar la Azuga, de asemenea, se circula fara dificultate, parcarile sunt dezapezite.

Toate instalatiile pe cablu ce deservesc partiile sunt funcționale. Singura rezerva este Telecabina din Sinaia care functioneaza daca nu bate vantul prea tare.

Dinspre București si Brasov  pe DN 1 se circula fara probleme spre Valea Prahovei! Informatii furnizate de Ziar de Busteni, pentru Azuga, Busteni si Sinaia.

Judetul Sibiu

Arena Platos

La Arena Platos toate partiile sunt functionale si va asteapta la distractie! Conditiile de schi sunt excelente, iar stratul de zapada este de aproximativ 45-50 de centimetri!

Judetul Suceava

Gura Humorului

Astazi de deschid partiile de schi Soimul de la Gura Humorului! Inaugurarea celei mai noi partii va avea loc tot astazi, la ora 15.00!

Program partii: Vineri 31.01.2014
12.00-15.00- Ski- intrare libera
15.00-17.00 – Concurs Ski Alpin
17.00-20.00- Ski – intrare libera

Sambata si duminica, 9.02.2014
10.00- 20.00

Malini

Se schiaza la Malini, in conditii acceptabile, pe un strat de zapada de 15-20 de centimetri!

Vatra Dornei

La Vatra Dornei sunt deschise toate partiile! Stratul de zapada masoara 30-45 de centimetri, iar instalatiile functioneaza dupa programul normal, nocturna pe partia Parc si Veverita.

Judetul Valcea

Transalpina

Partiile Ski Resort Transalpina se prezinta impecabil! Se schiaza in conditii excelente pe partiile Transalpina! Dimensiunea stratului depaseste pe alocuri 1 m, iar stratul de zapada masoara, in medie, 70-80 de centimetri.

Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Malaia, Voineasa, Vidra), de la Vidra mai sunt 8 km pana la zona de schi, sau dinspre Petrosani.

Distractie placuta pe partii,

Echipa i-Tour

One Comment

  1. Tabara schi Reply

    Pentru copii monitorii de schi sunt adevărați eroi ai stațiunii din Toplița. Școala de schi din Cabana Farkas se numără printre cele mai bune din zonă. O zi petrecută pe pârtie, cu grupul este o experiență de nedescris care merită încercată. Începătorii și avansații învață în joacă tehnicile de schi importante. Copii descoperă locuri ascunse în peisajul de iarnă, învață să cunoască natura impresionantă și se distrează împreună. Puteți să înscrieți copilul dumneavoastră într-un dintre tabere de schi pe pagina de web: http://www.tabaraschi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *