Cavnic, schi si obiective turistice

Cavnic este un orasel montan din centrul judetului Maramures, atestat documentar inca din secolul al XIV-lea, care a inregistrat in ultimii ani o importanta dezvoltare din punct de vedere turistic datorita investitiilor recente. Orasul Cavnic dispune, in acest moment, de cel mai extins domeniu schiabil din Maramures, si anume mai bine de 7 kilometri schiabili pe 5 partii omologate de diferite niveluri de dificultate, un Fun Park si un Tobogan tubing. Harta partiilor din Cavnic este realizata in cadrul proiectului national de informare turistica i-Tour Schi si poate fi descarcata gratuit din sectiunea i-Tour Schi sau de aici.

Harta partii schi Cavnic, Maramures

In zona orasului Cavnic, mineritul dateaza din perioada romana. Mai tarziu, in secolul al XV-lea orasul este distrus de otomani, iar in 1717 de tatari. Tot in decursul secolului al XVIII-lea a suferit de epidemii de ciuma si holera. Abia spre sfarsitul secolului a inceput sa se refaca, pentru ca in 1761 sa fie infiintata judecatoria miniera locală, iar in 1763 sa se emita prima concesiune miniera, care deschidea dezvoltarea exploatarilor miniere.

Cavnic ski

Obiective turistice in Cavnic

– Biserica romano-catolica „Sfânta Varvara” construita in 1812, patroana minerilor;

– „Stâlpul tătarilor” pe care se află urmatoarea inscriptie latina: Anno 1717 usque hic fuerunt tartaris (In anul 1717 pana aici au ajuns tatarii).

– Paltinul secular (Acer pseudoplatanus), inalt de 30 m, cu diametrul trunchiului de 1,32 m.

– „Logolda” – ruinele unei topitorii de aur din secolul XIX.

– Domeniul schiabil cu partiile de ski “Icoana”, “Roata”, fun park-ul si toboganul tubing, ce dispune de transport pe cablu, nocturna, hotel si restaurant. Fun park-ul este accesibil si vara!

Distractie placuta la Cavnic,

Echipa i-Tour

Sursa info aici si foto aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *