Cascada Bigăr, în topul celor mai frumoase cascade din jurul lumii!

Conform unui top realizat de publicația online The World Geography, cascada Bigăr din Caraș-Severin ocupă primul loc în categoria „8 cascade unice in lume”, detașându-se de celelalte prin specificul său.

Chiar dacă la nivel național este cunoscută doar de cărășeni , spectaculoasa cascadă Bigăr a reușit să devină renumită în afara granițelor țării. Din cele opt cascade menționate în topul celor de la The World Geography, cascada cărășeană uimește prin spectacolul oferit de firele de apă ce se revarsă peste stânca acoperită de mușchi, ceea ce o face să urce pe primul loc al topului. Cascada Bigar

Cascada Bigăr este situată în Caraș-Severin, România și este una dintre cele mai frumoase din această țară, unică prin felul în care apa cade pe mușchi și se împarte în fâșii. Cascada se află exact la Paralela 45, unică și ea”, descriu cei de la The World Geography în topul cascadelor unice din jurul lumii.

Micuţa cascadă se află în apropiere de Valea Minişului, la gura Poneasca, acolo unde şoseaua se întâlneşte cu imaginara Paralelă 45, pe la jumătatea distanţei dintre Bozovici şi Anina. Acest loc este denumit si „Paralela 45” sau Izbucul Bigăr şi reprezintă unul dintre locurile de popas de pe Cheile Minişului înainte de a ajunge în Valea Almăjului. Apa de pe platoul carstic de deasupra Bigărului (Liciovacea) iese din munte prin Izbucul Bigăr (iar o parte se regăseşte în izbucul de pe Valea Mocerişului) şi se varsă în Râul Miniş, râu care se varsă în Nera, lângă localitatea Bozovici din Valea Almăjului. Apa izbucului cade în Râul Minis pe un con de tuf calcaros, formându-se o cascadă spectaculoasă – cascada Bigăr, care a intrat şi în topul publicaţiei The World Geography.

Descoperire plăcută,

Echipa i-Tour

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *