Brâncoveanu@MNaR, la Galeria de Artă Veche Românească, Muzeul Colecţiilor de Artă

Muzeul Naţional de Artă al României începe programul Brâncoveanu@MNaR, derulat pe tot parcursul anului 2014 în Galeria de Artă Veche Românească, la Muzeul Colecţiilor de Artă unde este expusă cea mai reprezentativă, diversă şi bogată colecţie de obiecte de patrimoniu provenind din ansamblurile monumentale ctitorite de Constantin Brâncoveanu.

Publicul este invitat în Lapidariul amenajat la Muzeul Colecţiilor de Artă, din Calea Victoriei, Nr. 111, Bucureşti, unde este expus un bogat tezaur de sculptură brâncovenească. Pe tot parcursul anului vor fi organizate întâlniri cu publicul, care aduc în atenţia participanţilor diferite aspecte culturale şi artistice ale epocii brâncoveneşti, reinterpretate din perspectivă contemporană.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere la programari@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19.Pe pagina de facebook a Muzeul Naţional de Artă  României, https://www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania, veţi găsi mereu informaţii despre evenimentele ce vor avea loc în cadrul muzeelor ce fac parte din instituţie.

Începând cu luna mai, în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească vizitatorii vor putea urma un traseu special conceput de către curatori, de-a lungul celor zece săli de expunere. Lucrările selectate, marcate vizual, oferă informaţii ce propun o recontextualizare a artei brâncoveneşti în cadrul mult mai larg al culturii medievale din Ţările Române.

Echipa i-Tour

Sursa foto aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *