Blues cu parfum de jazz în inima Bucureștiului, în deschiderea „Urban Blues Fest” – un nou concept de festival care se desfășoară în Capitală

Pe 15 aprilie începe „Urban Blues Fest”, organizat la The Pub Universității  – unul dintre cele mai cunoscute pub-uri din Capitală, care aduce publicului trupe și artiști de blues de top din România, unele dintre acestea venind în premieră la București, și își propune să repună pe harta muzicii live blues-ul autohton. Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua ambilet.ro, iar prețul unui bilet variază între 80 și 90 de lei. Un abonament pentru cele trei zile de festival costă 220 lei. 

Cvintetul Midnight Buzz – o explozie de funk, new jazz, fusion și groove, totul în compoziții proprii –, Ralù Stoica & Sorin Romanescu voce și chitară experimentală – şi cunoscuta trupă urcă pe scena The Pub Universității (Bulevardul Regina Elisabeta, Nr.9) pe 15 aprilie, de la ora 19 pentru a deschide „Urban Blues Fest” (15 -17 aprilie) – singurul festival dedicat blues-ului dintr-un pub din Capitală. Publicul se va putea bucura de o seară cu Fusion New Jazz, Spring Colours și Blue Side of Jazz Guitar, iar la începutul concertului se va face o incursiune în istoria poveștilor muzicii care urmează a fi ascultate, festivalul având deopotrivă o latură educativă. 

Mai mult, Midnight Buzz vin în premieră în București. Originară din Brașov, trupa a fost fondată în anul 2018, iar stilul lor este o fuziune inteligentă de mai multe genuri muzicale, printre care funk, new jazz, soul, compozițiile fiind sută la sută originale. Un spirit tânăr, seducător, energic, dar limpede şi rafinat, o plăcută surpriză pentru fanii blues-ului şi ai jazz-ului, deopotrivă. Trupa îi are în componență pe Angelina Rudneva – voce şi clape; Costi Popescu – baterie; Tudor Asciu – chitară bas; Lucian Brăgar – claviaturi; Cristian Tîrsan – chitară electrică.

„Urban Blues Fest” continuă în zilele de 16 și 17 aprilie, cu Storytellers – Marcian Petrescu şi Mihai Tacoi, Kinledin – Pădurariu – Cătană și Baicea Blues în ziua de sâmbătă, în timp ce duminică seară urcă  pe scena The Pub Universității Green Onions Experience, Roxana Stroe, şi Foxy Lady Band Stones Free și trupa Nightlosers, inventatorii bluesului ardelenesc, exportat în toată lumea. 

Despre Urban Blues Fest 

Urban Blues Fest este un nou concept de festival de blues, care își dorește să ajungă la cât mai mulți fani ai bluesului, din toate generaţiile, la muzicieni, prietenii acestora şi toți cei interesaţi de această bogată zestre muzicală. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *