Avertizare meteorologica 28 – 29.12.2014

Iarna si-a intrat in drepturi si aduce ninsoare, viscol, vant puternic, polei si temperaturi scazute.

Cei de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis o avertizare meteorologica, cod galben incepand de duminica seara, 28 decembrie, ora 20, ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea sudica a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si nordul Olteniei vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada.

In Dobrogea, in prima parte a noptii si in jumatatea de sud-est a Munteniei, precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

In Muntenia, Moldova, Dobrogea si estul Olteniei, vantul se va intensifica si va depasi la rafala 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

Din aceasta seara, in judetele Buzau, Vrancea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, intra in vigoare atentionarea de COD PORTOCALIU. “Cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 40-50 l/mp si vantul va avea rafale de peste 70-80 km/h, visolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Legenda:

PORTOCALIU – Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger) Exista risc de viituri pe riurile mici.

GALBEN – Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Afla mai multe despre starea vremii aici.

In toata tara partea carosabila este umeda, izolat uscata si exista drumuri cu zapada. Avand in vedere atentionarea meteorologica, daca sunteti nevoiti sa plecati la drum, pentru evitarea evenimentelor rutiere deosebite, le recomandam conducatorilor auto urmatoarele:

-sa determine toti ocupantii autovehiculului pe care il conduc sa-si cupleze centura de siguranta;

-sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum;

-sa foloseasca atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si pe cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic; recomandam folosirea luminilor de intalnire, inclusiv pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri;

-sa pastraze in mers o distanta de siguranta fata de vehiculul dinainte;

-sa nu porneasca la drum daca nu si-au echipat autovehiculele cu pneuri de iarna.

Conduceti prudent!

Echipa i-Tour

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *