Atractii unice bucovinene

Bucovina este un taram istoric, avand adanci radacini si conotatii in trecutul nostru. Acum ceva timp scriam despre manastirile din Bucovina si despre inceputurile artei bisericesti.

Astazi vom vorbi despre un loc mai putin cunoscut, dar extrem de interesant, si anume Minimuzeul oului, din localitatea Vama, in Suceava. Muzeul este constituit din colectia particulara a artistei Letitia Orsivschi, care cuprinde cea mai bogata serie de oua incondeiate din Romania, selectate din intreaga lume. Muzeul este unul inedit, gazduind peste 3000 de oua din Cehia, Germania, China, India, Bali, Vietnam, fiecare pictate sau infrumusetate in traditia locala de unde provin.

De asemenea, muzeul cuprinde si un  atelierul de incondeiat oua, unde puteti lua parte la demonstratii interactive de incondeieri.

Localitatea Vama se afla pe drumul ce leaga Gura Humorului de Campulung Moldovenesc, fiind inconjurata de manastiri ca Voronet, Humor si Moldovita.

Vama

Info de la partenerii nostri: Asociatia pentru Turism Bucovina, pe care ii puteti gasi pe site-ul www.bucovinaturism.ro.

Si cand ajungeti in zona, vizitati renumitele manastiri, aflate in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Calatorie frumoasa,

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *