Atractii turistice si de agrement in Piatra Neamt

Piatra Neamt surprinde prin diversitatea atractiilor si obiectivelor turistice, atat culturale, cat si de agrement, pe tot cuprinsul anului. Daca in articolele anterioare prezentam obiectivele culturale ale orasului, iata ca acum veti afla cum va puteti petrece o zi de vara cu activitati din plin.

Nu stim exact cu ce rezoneaza Piatra Neamt la voi, insa pe noi ne duce cu gandul la telegondola si la partia de schi de pe Varful Cozla, asa incat ne-am hotarat sa vedem ce mai are orasul de oferit. Puteti sa ne credeti pe cuvant, am fi putut petrece mult mai mult timp decat cel disponibil si tot nu ne-am fi plictisit.

Mai intai, am aflat de la colaboratorii nostri, Maia Outdoor, ca pe Lacul Batca Doamnei se organizeaza plimbari nepoluante si absolut sigure cu caiacul. Am fost sa ne convingem. Linistea lacului si peisajul ravasitor ne-ar fi tinut acolo o dupa-amiaza intreaga. Caiacul va ofera calea spre evadare, chiar dacă numai pentru o clipa. Nimic nu se compara cu placerea unei zile sau dupa-amiezi insorite petrecute pe apele linistite ale lacului Batca Doamnei. Tot ce aveti nevoie este deschidere catre frumos pentru a putea savura din plin experienta unei plimbari cu caiacul. Informatii despre acces si rezervari se fac la numarul de telefon 0732.004.004.

In drum spre ponton, veti trece pe langa strand si Baza Hipica “Col. Virgil Barbuceanu”, care a fost infiintata in anul 1986 si poarta numele campionului national la calarie ce a pus umarul la infiintarea acestui centru. La baza hipica puteti practica calaria de agrement, pe traseele puse la dipozitie de personalul bazei, care va va indruma spre o plimbare cu trasura sau, daca zaboviti mai mult in Piatra Neamt, puteti lua si cursuri de echitatie de la instructorii bazei. Pentru copii mai mici exista si un ponei. Unul dintre cei mai buni cai bazei este “Indianul”, un cal din rasa Holstein, unicat in Romania, pentru ca este obtinut in urma unor incrucisari de succes. “Indianul” este extrem de bland si arata ca unul dintre caii din westernurile americane.

La strandul aflat pe malul drept al raului Bistrita, veti gasi conditii de cazare incepand de la 50 de lei pe noapte pana la 100 de lei pe noapte, precum si 3 terenuri de tenis cu noctura la pretul de 20 de lei/ora respectiv 25 lei/ora – nocturna. Mai puteti inchiria rachete de tenis la pretul de 10 lei/ora si mingile de tenis pentru doar 5 lei/ora. Daca va place tenisul de masa, aici sunt 3 mese de tenis pentru doar 10 lei/ora respectiv 5lei/ora pentru palete. Sunteti pasionati de fotbal? Foarte bine! Exista si doua terenuri de fotbal cu gazon artificial.

Cea mai spectaculoasa activitate este, insa, urcarea pe Varful Cozla, cu telegondola operata de Perla Invest, administratorul domeniului schiabil din Piatra Neamt si cel care nu pierde nicio ocazie de a zugravi in alb orele petrecute de nemteni si de turisti pe partia Cozla, in sezonul de iarna. Vara, insa, o calatorie cu telegondola inseamna peisaje superbe asupra orasului, asupra Masivului Ceahlau, pe care il veti ghici in zare, catre vest, asupra Lacului Batca Doamnei, a Pietricicai, precum si asupra dealurilor impadurite din imprejurimi. Telegondola se ia din zona Garii, iar tariful este de 20 de lei de persoana pentru adulti si 12 lei pentru copii sau 10 lei un urcat sau un coborat pentru adulti si 6 lei un urcat sau un coborat pentru copii. Pentru grupuri pretul este de 5 lei pe sens pentru copii si 7.5 lei pe sens pentru adulti. Grupul trebuie sa aiba minim 20 de persoane.

Odata ajunsi in varf, va veti putea relaxa la terasa care functioneaza tot timpul anului, avand acces la panorama spectaculoasa, veti putea face drumetii si trasee de bicicleta, plimbari cu ATV ul si jocuri de paintball. Pentru mai multe informatii despre programul telegondolei va invitam sa sunati la telefon 0233.218.008, iar pentru Strand si Baza Hipica la telefon 0233 217 167.

Noi va dorim distractie placuta!

Echipa i-Tour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *