Atentionare meteorologica

In intervalul 11 ianuarie 2015, ora 16 si 12 ianuarie 2015, ora 12, cei de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis o atentionare meteorologica, cod GALBEN.

Astfel, de maine dupa-amiaza pana luni, in prima parte a zilei, in toate zonele de munte sunt asteptate ninsori abundente si vant puternic care va avea intensificari cu viteze, care, pe crestele inalte, mai ales in Carpatii Meridionali si cei de Curbura, vor depasi 80…90 km/h la rafala, visolind si troienind zapada. In restul tarii, vantul va avea viteze de 45…55 km/h, iar in Oltenia se vor atinge chiar 60…70km/h la rafala. Vor fi precipitatii slabe, predominant ninsoare in regiunile intracarpatice si in nordul Moldovei, dar si ploi in sud si sud-est, unde se va produce polei.

In ceea ce priveste situatia drumurilor nationale, daca sunteti in zona orasului Petrosani, aflati ca, pe DN 7A, intre localitatea mentionata din judetul Hunedoara si Obarsia Lotrului din judetul Valcea, drumul este intrerupt din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Pe raza locatiltatii Petrila, din cauza zapezii mai multi copaci au cazut pe carosabil, blocand ambele sensuri de circulatie.

In judetul Maramures, intre localitatile Baia Sprie si Mara, datorita ninsorilor abundente, urmate de o avalansa, circulatia se desfasoara alternativ pe o banda si este restrictionata pentru autovehicule cu tonaj mai mare de 3.5 tone. Zapada masoara pe carosabil pana la 3 centimetri.

Conduceti prudent,

Echipa i-Tour

Legenda:  COD GALBEN

Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Surse: meteoromania.ro , cnadnr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *