Atentionare meteorologica: cod GALBEN, 5-7 martie 2015

Daca ne-am bucurat in aceste zile de un soare bland si temperaturi ridicate, iata ca iarna vrea sa-si mai faca aparitia o data, in aceste zile.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica, cod GALBEN, in perioada 5 – 7 martie 2015 pentru toate zonele montane din tara pentru precipitatii importante cantitativ sub forma de zapada!  De asemenea, nu vor scapa de ninsoare si intensificari ale vantului nici cei din Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, Transilvania si cei din sudul Banatului. In restul tarii, precipiatiile vor fi mixte.

Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp in regiunile sudice, estice si centrale. La munte, stratul de zapada nou depus se anunta a fi consistent, ceea ce este o veste foarte buna pentru schiori!

Viteza vantului va depasi 50km/h in majoritatea regiunilor, cu intensificare mai ales in zona de sud a tarii. In zona de munte, rafalele de vant vor depasi 70 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Conduceti prudent,

Echipa i-Tour

Legenda:  COD GALBEN

Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Sursa: meteoromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *