Astrofest, cel mai mare festival anual dedicat astronomiei – 7 Mai 2022, între orele 11:00 – 22:00, Parcul Crângași

În data de 7 Mai 2022, vă invităm să participați la cel mai mare festival anual dedicat astronomiei, științei și educației: Astrofest – organizat de revista Știință și Tehnică. Anul acesta Astrofest ne așteaptă între orele 11:00 – 22:00 în Parcul Crângași, cu 30 de standuri interactive, 25 de telescoape, conferințe tip TEDx, experimente, prezentări și concursuri.

Un participant foarte drag nouă este Astroclubul București. Iată ce experiențe vă pregătesc astronomii amatori, pentru întreaga familie:

Membrii Astroclubului București, astronomi amatori cu multă experiență practică, vă vor aștepta cu telescoape profesionale îndreptate spre Lună și Soare, atât pe cei mici cât și pe adulți. La standul Astroclubului veți putea vedea fragmente de meteoriți sub microscop, demonstrații de colimare a telescoapelor newtoniene și ateliere experimentale de spectroscopie prin care vizitatorii vor putea observa spectrele continue și de emisie ale unor surse luminoase.

Echipa Astroclubul Junior a pregătit multe activități educative și distractive pentru copii. Vom desena sistemul solar și vom lipi planetele, vom învăța ordinea lor și modul în care se rotesc în jurul Soarelui cu ajutorul unui planetariu motorizat, ne vom confecționa propriul Eclipsometru cu care vom descifra formarea eclipselor lunare și solare, vom face fișe din care să aflăm ce obiecte se află în Sistemul nostrul Solar, ne vom face proiectoare de constelații și vom vedea ce are în interior un telescop.

În plus, echipa de lucru a proiectului “Astronomie pentru nevăzători” din cadrul Astroclubului București va avea un loc special amenajat pentru persoanele cu deficiențe de vedere, unde voluntarii noștrii vor ține prezentări de astronomie adaptate special pentru această categorie de persoane. Prezentările vor fi însoțite de demonstrații cu materiale tactile special concepute pentru a veni în sprijinul înțelegerii conceptelor discutate și vor trata mai multe subiecte din domeniul astronomiei cum ar fi: nașterea și evoluția Universului, găurile negre, stelele, Sistemul Solar și planetele, Luna, constelațiile și galaxiile.

Astroclubul București este o organizație non-profit care are ca scop principal susținerea astronomilor amatori și profesioniști, precum și popularizarea astronomiei către publicul larg prin diverse activități specifice domeniului. În cadrul Astroclubului București se desfășoară în permaneță proiecte cu componente de incluziune socială, în special dedicate copiilor proveniți din medii defavorizate sau persoanelor cu diverse dizabilități.

Site-ul Astroclubului București poate fi consultat la adresa: www.astroclubul.ro

Vă așteptăm cu drag!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *