8 centre de echitatie din vecinatatea Bucurestiului pe care trebuie sa le vizitezi

Daca esti pasionat de echitatie sau gandul de a practica acest sport nobil iti trece prin minte si vrei sa-ti testezi aptitudinile, trebuie sa stii ca in imprejurimile Capitalei exista numeroase centre de calarie. 

Fie ca vrei sa incerci experienta unui intreg curs de calarie, fie ca doresti doar cateva ore in care sa calaresti insotit de un profesionist, iti prezentam care sunt cele mai apropiate centre de echitatie, programul si datele acestora de contact.

Taramul Zmeilor

Situat in vecinatatea Bucurestiului, mai exact in Dimieni, Saftica, Taramul Zmeilor este genul de loc in care orice iubitor de cai se poate simti in largul sau si asta pentru ca ofera numeroase pachete si variante de abonamente pentru toate cerintele. La Taramul Zmeilor, pasionatii de echitatie pot alege dintre sedinte de echitatie de durata diferita, sedinte de sarituri peste obstacole, plimbari calare pe cal, plimbari la pas sau diverse abonamente cu mai multe sedinte pe luna. 

Proprietarii de cai pot beneficia aici de servicii de antrenament pentru cai, iar iubitorii de fotografie pot programa sedinte foto intr-un cadru de vis. 

Contact: 0720759624, taramulzmeilor@yahoo.com, Saftica, Dimieni. Pentru aflarea programului exact de functionare, contacteaza telefonic centrul. 

Club Equestria

Centrul de echitatie Equestria este situat la doar 18 km de Bucuresti, in localitatea Tancabesti, si este ideal pentru cei care doresc sa se relaxeze la o plimbare cu calul prin padure, sa ia lectii de calarie sau doar sa ii asiste pe ceilalti, savurand o cafea. 

Clubul dispune de 50 de boxe pentru cai si ofera lectii de calarie pentru toate nivelurile, atat pentru grupuri, cat si individuale. Persoanele care nu doresc sa se urce pe cal pot lua masa in aceasta locatie sau pot admira spectacole ecvestre, concursuri sau sedinte de antrenament.

Program scoala de echitatie: marti – sambata: orele 9 – 17, duminica: orele 9 – 16, luni: inchis. 

Contact: 0749137094, ion.marin@equestria.ro, str. Hipodromului FN, Sat Tancabesti, comuna Snagov. 

Arkadia Horse Club

O alegere minunata pentru cei care doresc sa ia lectii de initiere in calarie sau pentru cei care doresc sa faca plimbari calare in natura, Arkadia Horse Club este situat la marginea padurii Snagov, la aproximativ 30 de kilometri de Bucuresti. 

Instructorii de aici pot oferi lectii tuturor tipurilor de calareti, incepatori sau avansati, inclusiv celor care doresc sa faca performanta in competitiile de sarituri peste obstacole sau in competitiile de dresaj.

Site-ul Arkadia Horse Club pune la dispozitia clientilor si o galerie foto in care sunt prezentati caii centrului, alaturi de cateva informatii esentiale despre fiecare dintre acestia. 

Program: marti – duminica: 9-19

Contact: 0722243227, contact@arkadiahorse.ro, Ciofliceni, comuna Snagov

Scoala de echitatie Pony Express

Pony Express este situata in apropierea Bucurestiului, mai exact in localitatea Peris si ofera cursuri de echitatie atat pentru incepatori, cat si pentru persoanele avansate care doresc sa practice sportul de performanta. Cursurile se desfasoara pe intreg parcursul anului, in timpul verii in manejul din aer liber, iar pe timp de iarna in manejul acoperit. 

Pony Express organizeaza, de asemenea, plimbari in aer liber, in Padurea Scrovistea, aflata in imediata vecinatate a centrului. 

Program: ​marti – duminica 9 – 20

Contact: 0741.068.148, localitatea Peris, judetul Ilfov, Padurea Scrovistea 

Lucky Horse

Situat in Otopeni, clubul este printre cele mai noi infiintate si doreste sa promoveze un sistem de calarie la indemana oricarei persoane care doreste sa incalece si sa invete tainele acestui frumos sport. 

Conducerea centrului si-a propus sa demonteze mitul conform caruia echitatia este accesibila numai persoanelor cu o situatie financiara instarita, dorind sa apropie cat mai mult copiii si iubitorii de cai de lumea acestora si felul in care aceste animale sunt crescute si intretinute. 

Program: marti – duminica: 10-21

Contact:0726 266 892, Aleea Tuberozelor, Otopeni

Club de echitatie NanaFarm

NanaFarm vine in intampinarea iubitorilor de calarie atat cu lectii pentru calareti incepatori cat si pentru cei avansati. Tot aici poti practica si hipoterapie sau plimbari calare pe camp si prin paduri, completate de antrenamente in manej. Ferma este situata in Calarasi, la maximum o ora distanta de Bucuresti, cu autoturismul. 

Tot aici, persoanele care indragesc caii au posibilitatea de a realiza sedinte foto de orice fel, in special pentru momente precum “Trash the Dress” sau sesiunile foto de dinaintea nuntii. Mai mult, NanaFarm organizeaza in timpul vacantelor scolare si tabere pentru copii, care pot participa, dupa preferinte, si insotiti de parinti. 

Program: in timpul verii – marti – duminica intre orele 09:00 – 20:00 (cu pauza la ora 14:00).

In timpul iernii – vineri – duminica intre orele 09:00 – 18:00 (cu pauza la ora 14:00).

Contact: 0722970940 / 0723364213, DJ402 373, Calarasi, 917185

Club de echitatie Robin Hood 

Clubul de echitatie Robin Hood se bucura in prezent de doua locatii, cea mai apropiata de Bucuresti dintre acestea fiind cea din Potigrafu (localizat pe DN1), urmata de Clubul de Echitatie Valea Prahovei (Comarnic).

In locatia din vecinatatea Bucurestiului, iubitorii de cai vor gasi 1400 ha de padure unde se organizeaza sedinte de echitatie pe trasee prestabilite, sedinte de echitatie pentru copii (pe cai sau ponei), inchiriere cai si ponei dar si vanzare cai de rasa si regim de pensiune pentru cai.  

Program: zilnic de la 10.00 – 20.30 . Pentru evenimente, programul este modificabil.

Contact: 0749149292 sau 0786073929, rezervari@echitatie-robinhood.ro, Drum Grajduri, Potigrafu

Club Cavalcada 

Centrul de echitatie Cavalcada este situat foarte aproape de Bucuresti, in Voluntari, si pune la dispozitia clientilor sedinte si cursuri de echitatie pentru toate varstele. Participantii la calarie vor putea face plimbari in padurea din spatele clubului si vor invata mersul la pas, la trap si la galop, alaturi de mentinerea echilibrului.

Tot de aici, iubitorii acestui sport nobil isi pot achizitiona numeroase piese de echipament, dintr-o gama alcatuita din peste 600 de piese. 

Program: luni – duminica: 9 – 20

Contact: 0722432990, Bulevardul Eroilor 79, Voluntari 077190

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *