4 spa-uri din Covasna în cadrul cărora vă puteți relaxa în weekend

Situația actuală nu ne permite să ne urcăm în avion și să ajungem în cele mai îndepărtate destinații precum eram obișnuiți s-o facem sau așa cum ne-am dori, dar nimic nu ne împiedică să descoperim frumusețile României. Suntem înconjurați de peisaje fascinante care ne lasă cu amintiri de neprețuit și ne stârnesc pofta și interesul pentru a descoperi fiecare colțișor al României, și putem alege atracțiile din natură, marile orașe sau oazele de liniște și relaxare.

Covasna, locul în care sănătatea ta dă mâna cu Natura

Destinația de astăzi este județul Covasna, pregătit să ofere experiențe autentice în natura neatinsă. În primul rând, aici este locul din care izvorăsc sute de izvoare de apă minerală, folosite atât pentru curele interne, cât și pentru cele externe. Foarte importantă în această perioadă este imunitatea, iar resursele terapeutice naturale care se regăsesc aici ajută la creșterea acesteia. 

Dacă nu te-am convins că poți folosi Natura ca un aliat pentru îmbunătățirea stării de sănătate, află că băile cu apă minerală ajută la îmbunătățirea circulației periferice, iar combinate cu mofetele se creează un efect vasodilatator. Gazul mofetic, cunoscut și ca gaz vindecător, provine din activitatea post-vulcanică, fiind o emanație de gaze, mai ales din dioxid de carbon și este folosit în tratamentul balnear.

Când ne hotărâm să plecăm în vacanță, ne gândim în primul rând să optăm pentru o destinație care să ne ajute să scăpăm de stres. Și cum altfel putem face acest lucru dacă nu să căutăm zone de SPA menite să ne ofere relaxarea de care avem nevoie?! 

Unde? La Grand Santerra Spa din Balvanyos Resort

Balvanyos Resort este o adevărată oază de liniște, aflată în vecinătatea Lacului Sfânta Ana. Resortul este locația ideală pentru recreere, mai ales că zona de SPA este integrată perfect cu natura, printre izvoare tămăduitoare și brazi seculari. Terapiile și tratamentele sunt destinate detoxifierii, re-mineralizării, oxigenării şi revigorării întregului organism.

Printre serviciile oferite de acest centru se numără accesul la piscina wellness, accesul la bazin cu hidromasaj, accesul la bazinele Kneipp, piscina destinată copiilor și piscina exterioară. Acestora li se adaugă camera salină, sauna rusească si camerele destinate tratamentelor spa, unde clienții se pot răsfăța cu tratamente faciale (tratament calmant, tratament cu efect de lifting, etc), tratamente corporale (masaj cu pietre calde, masaj de detoxifiere,de remineralizare, de relaxare profundă, de detensionare musculară, împreună cu multe altele) aplicații cu noroi în camera de vapori. 

Pădurea din jurul spa-ului este o altă atracție care poate fi combinată cu succes alături de celelalte activități care pot transforma șederea la Balvanyos Resort într-o experiență ruptă din povești. Locul este binecuvântat cu o serie de resurse naturale de excepție, iar împreună cu inspirația tradiției locale, aceste aspecte stau la baza selectării unor tipuri de ritualuri spa prin intermediul cărora clienții se pot relaxa. 

“Majoritatea oamenilor nu părăsesc zona de confort și rareori se aventurează în necunoscut, așa că adesea rămân cu tiparele tradiționale de masaj. Noi le recomandăm să încerce ceva nou. În timpul iernii oaspeții aleg masajul Terra vulcanica cu pietre vulcanice încălzite, iar în timpul verii, aceștia preferă masajele revigorante cu plante și fructe medicinale montane”, spune Keresztes Karola – coordonator spa.

Grand Hotel Balvanyos este situat în stațiunea Băile Balvanyos, accesul făcându-se cu autoturismul, de pe drumul național DN 11C Târgu Secuiesc – Băile Balvanyos – Bixad. Accesul către Lacul Sfânta Ana se poate face din același drum DN 11C, urmând un drum secundar asfaltat pentru o distanță de încă 7 kilometri. 

Folosirea spa-ului, precum și accesul la masaje și la tratamente corporale în cadrul Grand Santerra Spa din Balvanyos Resort se fac în această perioadă pe bază de programare, centrul fiind igienizat la un interval de două ore. 

Castelul Daniel de la Tălișoara, oaza de liniște, departe de aglomerația urbană

Cellarium Slow Down Spa, din cadrul Castelului Daniel, este o altă oază de liniște gata să te întâmpine în inima Transilvaniei. Aici, accentul se pune pe purificare și regenerare. Tratamentele din cadrul Cellarium Slow Down Spa au la bază remedii tradiționale, ceea ce transformă timpul petrecut într-o experiență unică. 

O modalitate inedită prin care clienții Castelului Daniel pot experimenta efectul regenerativ real oferit de acest spa este alternarea diferitor tipuri de apă și temperatura acestora, alături de alte terapii inedite precum scrub bar, Virillium, Szekler Kneipp sau camera de relaxare cu fân. Cellarium Slow Down Spa pune la dispoziția vizitatorilor săi și un pachet de rejuvenare de 6 zile care include servicii de demipensiune cu mese special selecționate și acces zilnic la spa, împreuna cu un masaj zilnic de aromaterapie sau alte masaje din oferta centrului.

În această perioadă, clienții trebuie să-și rezerve un anumit interval orar în care doresc să acceseze zona de spa, interval care trebuie să fie comunicat la recepție sau în cadrul rezervării.  

Turiștii pot descoperi frumusețea vieții rurale simple din zonă, fie prin intermediul plimbărilor cu bicicleta (puse la dispoziție gratuit), fie pe jos, într-o plimbare relaxantă. Totodată, pot fi vizitați meșteri tradiționali, poate fi privită ciurda de vite care se întoarce seara acasă și pot fi admirate o sumedenie de alte atracții aflate în vecinătate. 

Castelul Daniel de la Tălișoara este situat în satul cu același nume, din comuna Brăduț, iar accesul se face dinspre București/Brașov pe drumul E60, către Sighișoara, peste 25 km virându-se la dreapta urmând ruta Apața – Aita Mare – Baraolt – Tălișoara. 

Hotelul TTS Spa&Wellness Covasna – de la relaxare la ameliorarea bolilor cardiovasculare

Cum sună saună uscată finlandeză? Sau masajul limfatic, anticelulitic, de relaxare, exfoliere la duș Vichy, tratament balneo-climateric? Acestea sunt doar câteva dintre tratamentele și terapiile prin care clienții se pot răsfăța și relaxa la Hotelul TTS Spa & Wellness. 

Tratamentul balnear, cu rezultate excepționale în cazul bolilor cardiovasculare, constituie una dintre principalele atracții turistice care a făcut din orașul Covasna o stațiune de interes național, lansată și pe piața internațională, recunoscută ca fiind stațiunea “inimii” sau “Stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de apă minerală”. Hotelul TTS Spa&Wellness Covasna oferă o gamă largă de tratamente balneoclimaterice, printre care enumerăm tratamentul cu factori naturali, electroterapia, masajul medical, termoterapia, hidroterapia, kinetoterapia, terapia cu inhalații și aerosoli. 

Turiștii pot beneficia și de o serie de pachete în funcție de necesități sau de zilele de cazare petrecute aici (Pachetul refresh, Pachetul izvor de sănătate, Pachetul TTS deluxe), astfel încât fiecare dintre aceștia să opteze pentru varianta cea mai potrivită sejurului programat. 

Alte atracții situate în vecinătatea hotelului și care merită vizitate în cazul în care alegeți să vă cazați aici sunt Balta Dracului (un adevărat simbol al orașului, care are o legendă fascinantă), Planul Înclinat sau Șiclăul situat în zona Văii Zânelor, Vila Ceaușescu din Covasna, Cetatea Zânelor sau Lacul Pădureni. 

Hotelul TTS Spa&Wellness Covasna este situat pe strada Mihai Eminescu nr. 225, în orașul Covasna. 

Hotel Clermont din Covasna

Hotelul Clermont vine în întâmpinarea vizitatorilor săi cu numeroase tipuri de tratament și terapii, destinate persoanelor adulte care doresc să-și restabilească un stil de viață sănătos și care au nevoie de odihnă și relaxare. Electroterapia, masajul și terapiile de mai multe tipuri regăsite în cadrul Health&Beauty Center Clermont (ritual senzorial „POLYNESIA”, terapie „INDOCEANE” cu alge maronii şi lotus, terapie „TROPICAL ESCAPE”, terapie „MARINE EXPRES”, exfoliere corporală „AQUATIC SCRUB”) kinetoterapia, alături de tratamentul balnear, se regăsesc în oferta spa-ului din cadrul hotelului Clermont. 

Turiștii pot completa experiența de aici cu posibilitatea de a desfășura diferite activități în aer liber, precum fotbal, tenis de câmp, tir cu arcul sau baschet, iar în cadrul centrului de înfrumuseţare şi întreţinere se pot delecta cu numeroase alte proceduri. 

Vizitatorii pot opta și pentru o serie de pachete turistice prestabilite și regăsite în oferta hotelului, serviciile incluzând în cadrul acestor pachete accesul la piscină, accesul la sauna uscată și la sauna umedă, acces la jacuzzi exterior, la sala de fitness, alături de procedurile terapeutice alese. 

Hotel Clermont este situat pe strada Mihai Eminescu 225A, în orașul Covasna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *