3 restaurante din județul Covasna pe care să le treci pe listă în viitoarea excursie

 În ultimii doi ani, o ieșire la restaurant cu familia sau cu prietenii s-a transformat într-o dorință pusă pe wishlist. Recunoaște: ți-a lipsit enorm să petreci timp în compania celor dragi, să te bucuri de preparate delicioase și atent pregătite, în locuri dragi în care obișnuiai să mergi înainte de pandemie sau în locuri noi pe care abia așteptai să le descoperi cu fiecare ocazie ce se ivea.

Vestea bună a sosit: de acum te poți bucura de cele mai frumoase companii în locurile alese de tine. Iar dacă vei colinda prin țară și vei petrece câteva zile în Ținutul Covasnei sau vei face doar un popas, îți dau o mână de ajutor și îți aduc în atenție 3 restaurante cărora merită să le treci pragul.

  1. Restaurantul Szikra din Sfântu Gheorghe

În frunte cu chef Mădălina Santa, restaurantul Szikra își așteaptă vizitatorii cu ingrediente locale provenite din județele Covasna și Harghita, respectând principiile „zero food waste”. 

Ingredientele sunt încorporate în rețete în mod obișnuit și respectând rețeta de bază, dar interesant este faptul că nu există o constanță în folosirea unui ingredient. Concret? De exemplu, brânza folosită pentru un preparat anume nu este furnizată mereu de același producător. Astfel, pentru a menține constant preparatul în meniu, administratorii restaurantului trebuie să jongleze cu ingredientele pe care le au în momentul respectiv.

Referitor la conceptul „zero food waste”, acesta constă, de exemplu, în următorul lucru: cojile de la mere sunt păstrate, iar apoi transformate fie în sirop, fie uscate și transformate în pudră, sau cojile de legume sunt transformate în stocuri de legume (supe concentrate).

Un aspect foarte important de menționat: Există întotdeauna meniu de sezon. Este foarte ușor și extraordinar de simplu să lucrezi cu produse de sezon, și să prepari de la plăcinte până la supe, totul ținând doar de creativitate și de cum combini și pui în practică o varietate de legume și de fructe. Intri în cămară, verifici ingredientele, vezi ce poți să faci cu/din ele și…acționezi!

Și ca să-ți faci o idee despre meniu, iată câteva preparate din colecția de primăvară a restaurantului Szikra: 

  • Exemplu de fel principal: un “drob” vegetarian cu leurdă și sos de muștar cu hrean și ulei de pin;
  • Pentru un desert delicios este recomandată crema fină de struguri verzi cu busuioc, bezea cu lobodă, jeleu din flori de mac și aluat crocant cu huști de borș.

Pentru a gusta preparate asemenătoare, la fel de gustoase, ca și cele amintite mai sus, te invit să vizitezi restaurantul Szikra, și să descoperi adevărata dragostea pentru gastronomie, transformată în pasiune! Din iunie restaurantul Szikra se va muta într-o nouă locație la Isabella Boutique Hotel pe strada Oltului 5.

  1. Restaurantul Pivniţa din Sfântu Gheorghe

Această locație splendidă din inima orașului Sfântu Gheorghe, după cum spune și numele, a fost cândva o pivniță de vinuri, care s-a bucurat de un mare renume în multe colțuri ale lumii. Atmosfera de odinioară și unică a pivniţei de vinuri poate fi regăsită și în zilele noastre la restaurant prin construcția acestuia, prin arcadele istorice, iluminatul intim și, desigur, printr-o servire de calitate a bucatelor tradiţionale transilvănene. 

Dacă vei alege să iei masa la acest restaurant, sigur nu vei pleca dezamăgit, deoarece meniul este unul foarte variat și bogat, mai ales în preparate locale, dar nu numai. Mai întâi vei putea testa un aperitiv, iar ca recomandare, ia în calcul că nu trebuie să ratezi platoul cu Specialități secuiești (salată de vinete, zacuscă, slănină a’ la Cluj, jumări, cârnați uscați, brânză și legume), după care, pe lângă bine cunoscutul gulaș, merită încercată și o supa cremă de ciuperci (hribi) sau o supă proaspătă de somn, care se servește, de obicei, la sfârșit de săptămână. La final, după ce vei gusta din toate aceste bunătăți, și desigur, doar dacă nu ești sătul sau nu ți-ai îndeplinit toate poftele, poți gusta bunătățile de pe Platoul Ardelenesc, acesta fiind unul dintre cele mai căutate preparate din restaurant.

Așadar, dacă te afli în zonă, chiar și doar în trecere, alege Restaurantul Pivnița Sfântu Gheorghe, care sigur o să-ți încânte papilele gustative și nu numai!

  1. Jazz Bistro & Winery – Târgu Secuiesc

Călătoria noastră culinară continuă, și ajungem în orașul Târgu Secuiesc sau altfel spus, în „orașul curților”, unde îți recomandăm să încerci niște preparate gustoase, cu vinuri apetisante… la Jazz Bistro & Winery. De altfel, locația este renumită pentru preparatele sale. Punctul forte? În acest restaurant, bucătăria internaţională este combinată cu cea ungurească, iar apoi reinterpretată în stil gourmet. În plus, pe lângă sortimentele culinare deosebite, oaspeții sunt așteptați și cu vinuri bine selectate din regiunile viticole ale Ungariei. Un tablou gastronomic perfect!

De menționat că preparatele din meniu sunt readaptate de doi bucătari pricepuți, Attila Bajzát, din Ungaria, și de către colegul său, Attila Czápos, din Târgu Secuiesc, cu scopul de a da o notă total deosebită restaurantului. Și pentru a trăi o experiență culinară de neuitat, îți recomandăm să începi cu o ușoară cremă de urdă, după care, pentru felul principal poți alege fie o falcă de vită în vin roșu, cu cremă de țelină și crochete de orez cu cașcaval, fie un piept de rață prăjit rose, cu pere cu rozmarin și piure de cartofi dulci.

Îți lasă gura apă? Nu te mai chinui, rezervă-ți un loc la masa restaurantului preferat și vino să testezi cele mai bune preparate din zonă!

https://visitcovasna.com/

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *