3 conace pentru o evadare la început de primăvară

Fie că ești deja un cunoscător al zonei, fie că te pregătești pentru prima întâlnire, invitația de a vizita Ținutul Covasnei rămâne în permanență deschisă. O invitație către frumos, istorie, relaxare, un mix de trăiri în anotimpul reînnoirii și al revenirii la viață. În această primăvară mult așteptată, lasă-te purtat pe drumul frumosului și al descoperirilor! Pașii te vor purta printre frumusețile zonei până în Ținutul Conacelor.

Știi de ce județul Covasna a primit printre altele și denumirea de „Ținutul Conacelor”? Ei bine, pe bună dreptate a fost numită așa, deoarece în acest județ sunt peste 160 de conace, curți nobiliare sau mici castele. Marea majoritate dintre ele sunt goale sau sunt locuite de proprietarii lor și de familiile acestora, însă sunt și conace care sunt pregătite să primească vizitatori. Pentru că istoria trebuie trăită, experimentată. 

De aceea, te invităm într-o călătorie frumoasă și completă, în care vei putea să descoperi castelele și conacele din județul Covasna, să petreci zile și nopți de poveste în atmosfera lor fascinantă, arhaic luxoasă, îmbinată cu experiențe moderne.

Iată 3 conace unde poți evada în această primăvară:

Conacul Benke ***** – Moacșa

Amenajat într-o clădire construită în stil clasic la începutul secolului al XIX-lea, cu o anexă a acesteia, conacul îmbină confortul unui hotel de lux cu flexibilitatea caracteristică a pensiunilor, oferind spații comune și cazare în camere elegante. Locația este ideală pentru conferințe, cu săli de ședințe, team buildinguri, evenimente corporate, dar și pentru relaxare și petrecerea timpului liber în centrul de spa & wellness sau în centrul de echitație. În acest loc, chiar și natura este aproape de oaspeții conacului, Dealul Pivnițele Mari, Mestecănișul de la Reci și Munții Bodoc fiind doar la o aruncătură de piatră distanță. 

De asemenea, oaspeții ce poposesc la conac sunt răsfățați pe cinste. În incinta conacului, sunt și două restaurante amenajate cu bun gust, perfecte chiar și pentru o cină romantică. Aici, oaspeții pot alege dintr-o gamă largă de specialităţi din zonă, precum şi preparate din bucătăria românească şi internaţională, dar și câteva preparate dietetice. Un nivel mai jos, în barul din subsolul clădirii, se servesc băuturi, cafele și produse de patiserie la comandă.

Dacă vei alege să fii oaspetele acestui conac, îți prezentăm câteva preparate din meniu, din care vei putea alege! Pentru antreu este recomandată salata cu păstrăv afumat sau turnul de brânză maturată cu roșii coapte, iar dintre supe, îți recomandăm s-o încerci pe cea de cremă de ciuperci de pădure sau un consome de rață. Pentru felul principal merită încercată specialitatea casei, cotletul de căprior cu sos de afine și legume coapte sau niște file de păstrăv cu sos olandez și mămăligă neagră cu lime. Oricare ar fi masa luată la conac, prânz sau cină, e musai ca aceasta să se încheie cu un desert delicios, cum ar fi niște găluşte a’la Somlói. 

Și după o masă copioasă, omului îi șade bine să se relaxeze. Unde? În grădina de vară a conacului, oaspeții se pot relaxa chiar în mijlocul naturii. De asemenea, tot aici se pot organiza diferite petreceri cu grătar, bere, sau mâncăruri tradiționale comandate de la bucătăria conacului, însoțite de vinuri alese.

Castle Hotel Daniel**** – Tălișoara

Ești curios să trăiești atmosfera vremurilor de altădată? Te invit să încerci confortul unui castel vechi, care în zilele noastre funcționează drept hotel castfel. Aici, fiecare cameră este amanejată diferit, elementele de sute de ani fiind combinate armonios cu stilul modern, astfel reușind să fie oferite servicii de calitate tuturor. Ca și multe clădiri nobile din zona Baraolt, castelul a fost construit în stil renascentist la începutul secolului al XVII-lea de Mihály Daniel, căpitan adjunct al „Celor Trei Scaune” (mai târziu județul Covasna), iar în secolul al XIX-lea i s-a adăugat o aripă, construită în stilul clasicismului. De atunci, castelul a suferit mai multe modificări, dar un singur lucru nu s-a schimbat: frescele castelului, care au devenit simborulile acestuia, acestea reprezentând secvențe politice din viața familiei Daniel. Dacă ești interesat să afli micile detalii fermecătoare ale locației, îți recomandăm să faci turul istoric al castelului. 

Nici în acest loc, oaspeții nu sunt uitați. Astfel că aceștia, odată cazați se pot bucura și de preparate culinare excepționale, care pot fi testate încă de dimineață, cu un mic dejun generos din produse locale, care includ brânză artizanală delicioasă, mezeluri tradiționale, gemuri de fructe de casă, zacuscă, ouă proaspete și lapte de la producători locali. 

Cei care aleg restaurantul castelului pentru un prânz delicios sau pentru o cină renascentistă, pot și ei savura rețetele reinterpretate ale bucătăriei, care oferă nu numai o perspectivă asupra gusturilor locale specifice, ci și o experiență culinară memorabilă. Pentru început este recomandată o reinterpretare a celebrei mămăliguţe cu brânză într-o formă cremoasă, aceasta reprezentând o felie de mămăligă la grătar cu un strat generos de brânză pufoasă, ridiche neagră murată și smântână. După antreul ușor, această călătorie gastronomică poate continua cu un ciolan la cuptor cu sos de măceșe, linte beluga și piure de morcovi cu portocale, iar într-un final, aceasta se încheie cu ceva dulce, un cremșnit de casă la pahar.

Conacul Nagy 4**** – Coșeni

Dacă însă vei alege să poposești la Coșeni, aici vei avea ocazia să pătrunzi în ambianța de început a secolului al XIX-lea, într-o locație liniștită situată în vecinătatea orașului Sfântu Gheorghe. Conacul Nagy a fost construit în anul 1802, complet renovat și amenajat pentru noua sa destinație, cu confortul așteptărilor de azi. Conacul dispune de 3 camere cu pat matrimonial și 4 camere duble.

La subsol, Conacul Nagy dispune de un bar vintage și un restaurant care oferă spațiu suficient pentru 70 de persoane, ideal pentru team buildinguri, conferințe, degustări de vinuri, cât și pentru organizarea de nunți, botezuri și cine festive.

Ești pregătit să-ți faci rezervarea? Care este conacul care te-a fascinat?

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *