15 trasee pentru plimbările cu bicicleta, reunite în prima hartă de cicloturism a Timișului

Judeţul Timiș deţine prima hartă de cicloturism, „un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte”. Pot fi parcurse 15 trasee, de la piste internaţionale, ce leagă România de Serbia şi alte state ale Uniunii Europene, cu o infrastructură cicloturistică mult mai dezvoltată şi până la trasee care unesc Timişoara de lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, Consiliul Județean Timiș și reprezentanții cluburilor de cicloturism Velocitas, Gratzu Sport și Liman Bike Race au colaborat pentru a realizat prima hartă de cicloturism a județului Timiș.

„Am dorit să folosim experiența lor în promovarea celor mai frumoase și folosite trasee de cicloturism din județ, să le punem în valoare munca și să le potențăm activitatea. În contextul actual – legat de pandemie și începutul unor vremuri în care turismul verde prinde tot mai mult contur în Europa – Harta de cicloturism a județului Timiș reprezintă doar un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte, rute descrise coerent și, mai ales, posibilitatea de a beneficia de ghidajul cluburilor partenere. Harta cu cele 15 trasee disponibile și în format digital pe aplicația Discover Timiș va fi îmbunătățită și actualizată permanent în următorii ani, în contextul în care Consiliul Județean Timiș lucrează deja și pregătește o strategie de dezvoltare a rutelor de cicloturism în județ și parte dintre traseele menționate mai sus se află în proiectele și planul unor proiecte de dezvoltare turistică actuale”, a spus Delia Barbu, director executiv APDT Timiș.

Doritorii pot avea parte și de ghidaj din partea cluburilor de cicloturism. Traseele sunt de dificultate medie și cuprind cât mai multe obiective turistice, lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri.

„Am propus două trasee în partea de est a județului Timiș, mai exact pe aria comunelor Tomești și Pietroasa. Primul este cu plecare din Valea lui Liman și întoarcere tot acolo, este în circuit practic. Pe traseul sunt cateva biserici de lemn la Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni și Românești, pe lângă acestea mai avem câteva obiective naturale: cascade, păduri. Lungimea traseului este undeva la 40-45 de km, iar dificultatea este cam medie. Poate fi parcurs de oricine. Al doilea traseu pleacă din Luncanii de jos (…) Are undeva la 35 de km și este un pic mai dificil ca și primul. Nu prea avem obiective antropice, dar avem peisaje foarte faine”, a spus Adrian Ticula de la Liman Bike Race.

Harta, precum şi alte informaţii utile despre fiecare dintre cele 15 trasee se află pe site-ul Discover Timiş, dar şi pe aplicaţia Discover Timiş, ce poate fi descărcată gratuit prin Google Play şi AppStore.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul www.tion.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *