Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 23, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Stratul de zapada pe partii, astazi 18.01.2013 si vremea la munte

Stratul de zapada pe partii, astazi 18.01.2013 si vremea la munte
i-Tour
  • On January 18, 2013
  • http://www.i-tour.ro

In primul rand, atentie la avertizarile meteo “cod galben de ninsori si viscol” emise pentru sambata:

In noaptea de vineri spre sambata si in prima parte a zilei de sambata va ninge in Moldova, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si in nordul Olteniei si al Munteniei. Vantul va continua sa sufle tare la munte (peste 90 km/h) si va avea intensificari temporare, cu viteze de 55…60 km/h indeosebi in Moldova, Crisana si Banat, viscolind si spulberand zapada.

Iata cum va fi vremea la munte in week-end, care este grosimea stratulului de zapada pe partii si cum se schiaza in ianuarie 2013 pe partiile din tara.

Pe Valea Prahovei:

Azuga: 40 – 45 cm – se schiaza in conditii bune pe partiile din Azuga, instalatiile pe cablu functioneaza. Program teleferic: 9.00 – 16.30. Harta partii schi Azuga aici.
Busteni: 50 cm – se schiaza in conditii  excelente pe partiile din Busteni. Program teleferic: 9.00 – 16.30. Harta partii schi Busteni aici.
Poiana Brasov: 40 – 50 cm – se schiaza in conditii bune pe partiile din Poiana Brasov, conform. Harta partii schi Poiana Brasov aici.
Predeal: 40 – 45 cm – se schiaza in conditii optime pe partiile din Predeal. Harta partii schi Predeal aici.
Sinaia: 50 cm – ninge si se schiaza in conditii excelente partiile din Sinaia. Finctioneaza telecabina, instalatiile de teleschi si telegondola. Harta noua 2012 – 2013 partii schi Sinaia aici.

Pe Valea Prahovei vremea va fi geroasa, cu temperaturi minime ajungand pana la -10 grade Celsius, iar cerul va fi innorat si vo r fi averse de ninsoare.

In Ardeal:

Arieseni: 20 – 30 cm – se schiaza in conditii bune pe partii! Harta partii  schi Arieseni aici.
Baisoara (Buscat): 20 – 3 cm – se schiaza in conditii bune pe toate partiile din Buscat-Baisoara. Harta partii schi Buscat-Baisoara aici. Program functionare Buscat: de luni pana joi deschis de la ora 10 la 17:30, vineri, sambata si duminica deschis de la ora 09.00 la ora 17:30.
Paltinis: 35 – 40 cm – conditii bune de schi. Atentie la ceata! Program Arena Platos: Miercuri si Vineri, nocturna 17:00 – 22:00, Sambata 10:00 – 22:00, Duminica 10:00 – 17:00. Harta partii schi Arena Platos aici.
Gura Raului: 35 – 40 cm – se schiaza in conditii bune pe Trecatoarea Lupilor. Harta partie schi Trecatoarea Lupilor aici.
Sovata: 30 – 35 cm – se schiza in conditii bune pe partiile din Sovata. Harta partii Sovata aici.
Sureanu: 20 – 25 cm – ninge si se schiaza in conditii bune pe partiile de schi din Domeniul Schiabil Sureanu. Harta partii schi Sureanu aici si mai multe informatii despre partii aici. Program: marti – duminica intre orele 9:30-16:30. (lunea zi de revizie).

In statiunile montane din Ardeal vremea va fi rece, cu temperaturi minime de pana la -15 grade Celsius in Muntii Sureanu, iar cerul va fi predominant noros, aducand averse de ninsoare.

In zona Banat – Valea Jiului:

Semenic: 65 – 70 cm – se schiaza in conditii excelente la Semenic. Harta partii schi Semenic aici.
Muntele Mic: 50 – 60 cm – se schia in conditii excelente pe toate partiile din Muntele Mic! Harta partii schi Muntele Mic, editia 2012-2013 aici. Mai multe informatii gasiti pe site-ul muntelemiconline.ro.
Ranca: 35 – 40 cm – Sunt conditii bune de schi la Ranca. Harta partii schi Ranca aici si webcam.
Straja: 45 – 50 cm – se schiaza excelente pe partiile din Straja. Harta partii schi Straja aici.
Parang: 45 – 50 cm – se schiaza in conditii bune. Harta partii schi Parang aici.

In zona montana Banat – Valea Jiului vremea va fi geroasa in week-end, cu temperaturi minime de pana la -14 grade Celsius in zona montana, cer acoperit si ninsoare.

In Covasna si Harghita:

Baile Harghita: 35 – 40 cm – se schiaza in conditii optime pe partiile din Harghita Bai. Harta partii schi Harghita Bai aici.
Toplita: 30 – 35 cm – conditii bune de schi. Harta partii Toplita aici.
Madaras: 40 cm – conditii optime de schi pe partiile din Madaras. Harta partii schi Madaras aici si mai multe info aici.

Vremea in acest week-end va fi rece in judetele Harghita si Covasna, ajungand pana la -10 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros, cu sanse de ninsoare.

In Maramures si Bistrita Nasaud: 

Cavnic: 50 – 70 cm – se schiaza in conditii excelente la Cavnic. Harta partii schi Cavnic aici si mai multe informatii despre partiile de schi din Cavnic aici.
Borsa: 20 – 25 cm –  Harta partii schi Borsa aici.
Baia Sprie – Suior: 50 – 60 cm – conditii excelente de schi pe partiile Suior. Va functiona si nocturna pentru minim 10 schiori. Harta partii schi Suior aici.
Valea Blaznei – 15 – 20 cm. Inca nu se schiaza pe partia din Valea Blaznei. Harta partie Valea Blaznei aici.

Vremea in statiunile montane din Maramures si Bistrita Nasaud in acest week-end va fi rece, cu temperaturi ce pot cobori pana la -6 grade Celsius si va ninge.

In Moldova:

Piatra Neamt: 40 – 50 cm – se schiaza in conditii bune la Piatra Neamt. Atentie la ceata! Harta partia Cozla aici si mai multe informatii aici.
Gura Humorului: 35 – 40 cm – conditii foarte bune de schi la Gura Humorului. Harta partii schi Gura Humorului aici.
Vatra Dornei: 20 – 25 cm – conditii bune de schi la Vatra Dornei. Harta partii schi Vatra Dornei aici.

In statiunile din Moldova vremea in week-end va fi rece, cu cu temperaturi negative de pana la -5 de grade Celsius si sanse de ninsoare.

Distractie placuta pe partii!

Echipa i-Tour

Submit a Comment