Semenic, statiunea si muntii

Statiunea turistica Semenic este situata in judetul Caras-Severin, in Muntii Semenic. Muntii Semenic reprezinta cea mai importanta subunitate a Muntilor Banatului, nu degeaba intreaga zona poarta numele de Banatul Montan. Muntii Semenic fac parte din grupa sudica a Carpatilor Occidentali, culminand cu Varful Piatra Goznei (1447 metri) si Varful Semenic (1445 metri).

Semenic iarna

Partiile de schi din Muntii Semenic se gasesc la 40 km de Resita, la o altitudine de 1400 de metri, si ofera servicii turistice precum centre de închiriat echipament sportiv, cursuri de initiere la schi, snowmobile, nordic walking, cicloturism, enduroturism, drumetiile. Complexul turistic cu spatii de cazare, restaurante si baruri se gaseste la peste 1400 m altitudine, intre virfurile Piatra Goznei si Semenic. Harta partiilor din Semenic poate fi descarcata de aici.

Harta Partii Schi Semenic, Caras-Severin

Clima este blanda si usor suportabila, chiar si pentru copii. In timpul iernii temperaturile se situeaza intre -25 grade Celsius pana la +6 grade Celsius, vara intre +10 grade Celsius si +25 grade Celsius.

Semenicul este unul dintre putinele locuri din tara unde zapada persista chiar si sase luni pe an, timp in care turistii pot schia in voie, la preturi acceptabile. Tot în zonă, însă în Văliug, a fost amenajată cea mai lungă pârtie de schi din ţară, de 5,8 kilometri şi o alta, de 800 de metri, dotată cu nocturnă şi tunuri de zăpadă artificială.

Semenic iarna

Dintre pârtiile mai vechi, chiar din staţiune, cea mai lungă pârtie de pe Semenic este Uriaşul cu o lungime de 1.200 de metri. Diferenţa de nivel este de 220 de metri, iar traseul este considerat de un nivel mediu. Teleschiul poate transporta până la 800 de persoane pe oră. Nu are nici nocturnă, nici zăpadă artificială.

Obiective turistice Semenic si imprejurimi

Colectia trofeelor de vanatoare si Biserica din sec.XIX-lea, ce fac parte din ansamblul complexului turistic din Semenic.

Parcul National Semenic, in cadrul caruia este situata si statiunea Semenic si despre care am scris aici.

Lacul Cozna, din Crivaia, Rezervatia naturala Izvoarele Nerei, Rezervatia paleontologica de la Soceni, Lacul Valiug, Punctul fosilifer de la Apadia, Delinesti, Petrosnita, Târnova, Garâna, statiunea balneoclimaterica si lacul Trei Ape.

Iata si o harta a zonei:

Harta Semenic

Accesul in statiunea Semenic

Pentru a ajunge in statiune exista doua cai de acces. Prima prin Resita – Cuptoare – Valiug (Franzdorf) – Pasul Prislop – Semenic, iar a doua prin Caransebes – Slatina Timis – Brebu Nou (Weidental) – Trei Ape – Pasul Prislop – Semenic. In timpul iernii este de preferat sa fie folosita varianta prin Resita, drumul fiind deosebit de frumos si pitoresc.

Calatorie frumoasa,

Echipa i-Tour

Sursa info aici si foto aici si aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *