Ranca – statiunea, partii de schi si muntii

Ranca este o statiune montana relativ noua, situatia in nordul judetului Gorj si aflata pe versantul sudic al Muntilor Parang. Statiunea a fost conectata de orasul Novaci prin Soseaua Transalpina (DN 67C), cea mai inalta sosea din Romania care ofera privelisti senzationale chiar si de la peste 2100 de metri altitudine.

Soseaua Transalpina, noaptea

Sursa fotografiei aici, unde gasiti mai multe informatii despre Soseaua Transalpina.

Statiunea Ranca dispune de 6 partii de schi omologate si anume:

1. M1 – usoara, 650 m
2. M2 – medie, 500 m
3. M3 – medie, 710 m
4. M4 – medie, 350 m
5. L 1-3 – usoara, 910 m
6. L 2-1 – usoara, 606 m,

avand in total aproape 4 kilometri schiabili. Partiile sunt deservite de instalatii de teleschi si M1 de nocturna. De semenea, se poate practica schi fond in imprejurimile statiuni, pe traseele usoare, fara risc de avalansa si viscol.

Harta partiilor din statiunea Ranca face parte din proiectul i-Tour Schi si poate fi downloadata de aici.

Harta partii schi Ranca, Gorj

Harta partii schi Ranca, Gorj

Statiunea este, insa, foarte atractiva nu numai iarna sau nu numai datorita partiilor de schi, ci si datorita localizarii si legaturilor cu alte obiective turistice precum Baia de Fier, Pestera Muierilor, Lacul Calcescu, Obarsia Lotrului, Varful Papusa.

Un traseu foarte frumos, pe care prietenii nostri de la Drumliber.ro l-au facut in ultimele zile de toamna si, din cate am inteles, intentioneaza sa-l refaca in aceasta iarna, este cel intre Pestera Muierilor si statiunea Ranca (dus-intors intr-o singura zi). Imaginile sunt absolut superbe, iar experienta unui astfel de traseu, la inaltime, este de neuitat. Asa cum veti putea vedea in fotografii, atunci nu era zapada, insa, pentru aventura din aceasta iarna le recomandam si va recomandam si voua sa nu va aventurati inainte de a primi acordul salvatorilor montani de la Salvamont Gorj.

Traseu Pestera Muierilor – Ranca

Din albumul de calatorie al drumetilor.

Informatii Salvamont Gorj (ca sa nu spuneti ca nu ati avut cum sa-i contactati ;)):

Tel: 0-SALVAMONT (0725-826 668), 0253-222555 – Baza Centrala Targu Jiu, 0253 235 000 – Baza Ranca, 112 – Numar unic de urgenta.

De acum, noi va uram calatorie si distractie placuta! Ah, si sa veniti cu vesti!

Echipa i-Tour

One Ping

  1. Pingback: Stratul de zapada pe partii, 10 ianuarie |

One Comment

  1. Florin Reply

    La Pestera Muierilor si pe Cheile Oltetului (la cativa kilometri distanta) se pot practica sporturi montane (alpinism, escalada), iar iubitorii de tiroliana si rapel pot practica aceste activitati foarte placute intr-un cadru natural deosebit cu White Wolf Club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *