Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 23, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Parcul Herastrau

Parcul Herastrau
i-Tour
  • On October 5, 2011
  • http://www.i-tour.ro

Daca tot am vorbit despre Muzeul Satului, astazi va vom prezenta un alt loc din Bucuresti, care merita vizitat si imparte mai multe laturi cu muzeul: Parcul Herastrau.

Parcul Herastrau se afla in nordul orasului Bucuresti si este cel mai mare parc al capitalei, avand o suprafata de peste 100 de hectare. Puteti ajunge aici cu metroul, pana la statia Aviatorilor, dar si cu autobuzele 105, 131, 148, 149, 182, 261, 282, 301, 304, 330, 331 si 335, tramvaiele 41 si 42 si cu linia speciala Bucharest City Tour.

In mijlocul parcului se afla Lacul Herastrau, care ofera mai multe facilitati de agrement, precum: plimbare cu vaporasul, cu barca sau cu hidrobicicleta si pescuit sportiv. Imprejurul lacului exista o alee cu o lungime de aproape 6 kilometri, pe care o puteti parcurge pe jos sau cu bicicleta, in parc existand servicii de inchirirere de biciclete.

Lacul Herastrau

Ca si atractii, veti descoperi in Parcul Herastrau un teatru de vara, pavilioane de expozitii, cluburi nautice si de sport, cafenele, cluburi, restaurante si un hotel. De asemenea, aici puteti practica diferite sporturi: de la plimbari cu bicicleta pe piste special realizate, pana la sporturi extreme in Skatepark, o zona dotata cu rampe si alte facilitati, bungee jumping (cu conditia sa aveti 16 ani impliniti) si chiar tenis.

Parcul dispune de mai multe zone de odihna, relaxare, cultura si cuprinde cateva areale dedicate florei: zona Expo Flora, Insula Trandafirilor, Insula Plopilor si Gradina Japoneza, amenajata in anul 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei in Romania si a Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze.

Parcul Herastrau, Insula Trandafirilor

Istoricul Parcului Herastrau incepe inca din secolul al XIX-lea, cand lumea eleganta a Bucurestiului iesea la plimbare pe malurile Lacului Herastrau. In anul 1936 se construieste Parcul Herastrau, prin asanarea zonei mlastinoase in perioada 1930-1935. Tot in 1936, a fost creat pe teritoriul Parcului Herastrau, datorita eforturilor renumitului sociolog Dimitrie Gusti, Muzeul Satului, una dintre cele mai mari institutii de gen din Europa, care pune in valoare, prin mijloace specifice, toata bogatia etnografica si folclorica a populatiei din diferite regiuni ale Romaniei.

Plimbare placuta,

Echipa i-Tour

Sursa info si foto aici.

Submit a Comment