Caravana “Vacanța în țara mea “, în județul Gorj

Federația Asociațiilor de Promovare a Turismului din România (F.A.P.T.) continuă  Caravana “Vacanța în țara mea ” în vederea promovării destinațiilor românești, acțiune derulată printr-o serie de  infotripuri organizate de către asociațiile regionale de promovare membre FAPT, în parteneriat cu ANAT.

După infotripurile organizate pe Litoralul Românesc, Delta Dunării, Râşnov, Bucovina şi Prahova, acum este rândul Asociației de Turism Gorj să organizeze o astfel de acțiune.

Cu această ocazie, județul Gorj va fi gazda unei delegații de jurnaliști straini şi experți în turism care vor veni pentru o vizită documentară, în vederea  susținerii proiectului „Mărul de aur pentru oraşul lui Brâncuşi”. Această distincție este echivalentul premiului Oscar în domeniul turismului și se acordă de către FIJET  (Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor în domeniul Turismului). În urmă cu câţiva ani, această asociaţie de profesionişti a adus României 3 premii „Golden Apple”, sau „Pomme d’Or”, ele fiind decernate Zonei Mărginimea Sibiului, Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, respectiv companiei Blue Air.

În cadrul acestei acțiuni de promovare, cei prezenți vor vizita obiective turistice precum: orașul Târgu-Jiu, Peștera și Mănăstirea Polovragi, Casa Memorială a lui Constantin Brâncuși, Mănăstirea Tismana, Muzeul Satului de la Curtișoara, precum și alte locații în cadrul cărora s-au conservat atât cultura cât și  tradițiile gorjene.

La această acțiune importantă va fi prezentă și dna. Corina Martin, Președintele Federatiei Asociațiilor de Promovare Turistică din România (F.A.P.T.), care va  participa la toate cele 4 zile de infotrip, alaturi de oficialitățile locale și cele centrale.

Declarație Corina Martin, Președinte FAPT: „Federația F.A.P.T. continuă Caravana de promovare a destinațiilor turistice românesti, de această dată, de către Asociația de Turism Gorj, cu sprijinul autoritaților locale și al agenților economici locali, precum şi al Autorității Naționale pentru Turism. Considerăm că organizarea acestui infotrip ajută la promovarea celor mai importante elemente de interes turistic ale județului Gorj și la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare turistică în zona. În calitate de Președinte al Federației F.A.P.T. susțin efortul depus de catre Asociația de Turism Gorj și faptul că, în anul 2014, „Mărul de aur” merită să fie adus acasă la Brâncuși.”

Laura Dragu Popescu, Președinte Asociația de Turism Gorj : Astăzi așteptăm în Gorj delegația internațională FIJET, dar și oaspeți de seamă din România ! Au fost invitați în Gorj ”Să trăiască Povestea Gorjului, explorând Grădina Carpaților” cu speranța că ceea ce ne-a lasat Brâncuși merită să primească premiul ”Mărul de Aur” pentru inedit, originalitate, unicitate și autenticitate. …Brâncuși a iubit natura, a iubit neamul românesc, a iubit oamenii din viața lui! Din prea multă iubire s-a născut intreaga sa creație. Înzestrat cu mult Har de la Dumnezeu, ultimele lucrări din Opera sa le-a lăsat moștenire gorjenilor la Tg-Jiu…Pentru că și noi îl iubim pe Brâncuși, vă invităm pe urmele pașilor lui în acest tărâm de poveste, în Gorjul Istoric și Pitoresc!”

O veste bună pentru turismul din Oltenia, zonă atât de bogată în obiective culturale şi naturale încă prea puţin descoperite!

Echipa i-Tour

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *