Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 23, 2018

Scroll to top

Top

One Comment

Baile Felix si Baile 1 Mai

Baile Felix si Baile 1 Mai
i-Tour
  • On July 26, 2011
  • http://www.i-tour.ro

Continuam campania de vara i-Tour Plaja 2011, sponsor Painea Antica Romana Labyrinthum,  cu prezentarea celor doua statiuni balneo climaterice bihorene, aflate la o distanta de doar cateva sute de metri una de cealalta: Baile Felix si Baile 1 Mai.

Baile Felix

Statiune balneo climaterica permanenta, situata in judetul Bihor la 9 km sud de Oradea. Baile Felix se afla la o altitudine de 140 m la contactul dintre  Campia de Vest si Dealurile Oradiei, in Campia Crisurilor. Datorita asezarii sale si a influentelor oceanice din vest statiunea dispune de un climat moderat, temperatura medie anuala fiind de 10,5 grade Celsius, ideala pentru turismul balnear. Principalii factori de cura din statiune sunt izvoarele minerale cu ape termale (20-48 grade Celsius), sulfatate, calcice, bicarbonatate, slab radioactive care sunt cunoscute inca din secolele trecute. Efectele benefice ale izvoarelor termale trateaza in primul rand afectiunile reumatice degenerative, inflamatorii si abarticulare dar si afectiuni neurologice periferice si centrale, afectiuni ginecologice.

La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Sunt numeroase Pensiuni in Baile Felix, care dispune de o bogata baza de tratament, bai termale si stranduri.

Tipuri de proceduri utilizate pentru tratament in statiunea Baile Felix: kinetoterapie, bai calde cu ape minerale în cazi si bazine, electroterapie, hidroterapie, aerohelioterapie în bazine deschise cu apa termala, aerosoli, gimnastica medicala, bai de lumina, sauna si cosmetica.

Agrement in Baile Felix              Agrement Baile Felix

Strand Felix este cel mai mare strand public din Baile Felix. Acest strand a fost reconstruit in 2008, iar in 2009 au fost refacute si constructiile auxiliare care deservesc strandul. In perimetrul strandului se gasesc 6 bazine, pentru toate categoriile de varsta. Pentru cei mici si chiar foarte mici au fost construite 2 bazine cu apa termala naturala avand o temperatura de 32-34 grade Celsius. Pe langa acesatea mai sunt 4 bazine pentru cei mari, printre care si un bazin cu valuri. Iubitorilor de senzatii tari au fost puse in functiune 3 topogane supravegheate tot timpul de personal calificat.

Strand Apollo este singurul strand public din Baile Felix care este deschis tot anul, indiferent de anotimp sau sarbatori. Strand Apollo din Baile Felix dispune de un bazin acoperit si 3 bazine exterioare cu apa termala. Unul din bazinele exterioare ofera posibilitatea de inot pasionatilor acestui sport. Celelalte 2 bazine exterioare au dimensiuni mai mici si adancimi de 120 si 150 cm. In incinta strandului puteti beneficia, contracost, de sauna, solar, masaj si dus subacval. Clientii Strandului Apollo au la dispozitie sezlonguri.

Strand Padis din Baile Felix este situat in apropierea centrului statiunii si a zonei de agrement unde se afla pensiuni si vile ce ofera servicii de cazare si masa. Strandul Padis este accesibil pentru toate categoriile de turisti datorita tarifelor practicate si facilitatilor de acces in incinta strandului. Este singurul strand ce ofera abonamente pentru 3 sau 7 zile, asigurand accesul de mai multe ori posesorului.

Baile 1 Mai

Statiune situata la doar 3 kilometri de Baile Felix, aflata in apropierea satului Betfia, un sat linistit cu oameni primitori, care are un platou carstic unic in zona. Mai exact, un aven cu o adancime de 86 de metri, denumit in zona “Craterul de la Betfia”. Pana la aceasta locatie se poate ajunge si pe jos, pe un traseu cu o padure frumoasa si un aer bogat in oxigen, dar si cu masina pe drumul care face legatura intre sat Haieu si Betfia.

Statiunea “Baile 1 Mai” este mai noua decat Baile Felix, dispune de facilitati de cazare si tratament a diferitelor afectiuni, datorita apelor termale. In statiune sunt 2 stranduri termale cu apa calda: Strandul Venus, cu o capacitate de cateva mii de oameni si Strandul cu valuri, cu o capacitate mai mica, dar un strand care te face sa te simti in valurile marii. Statiunea mai dispune de restaurante si magazine bine aprovizionate.

Rezervatia naturala Pârâul Peţea din Baile 1 Mai

Statiunea Baile 1 Mai , ofera oaspetilor o atractie turistica inedita: Rezervatia naturala Pârâul Peţea, singurul ecosistem acvatic din Romania ce reprezinta o importanta deosebita pentru genofondul mondial datorita prezentei Nufarului Termal (Nymphaea lotus thermalis), o specie foarte rara de nufar, a Melcului Melanopsis (Melanopsis parreysii Muhlfeld) si a subspeciei de peste endemic Rosioara lui Racovita (Scardinius erythrophtalmus racovitzai).

Nufarul Termal, pe care localnicii il numesc floare de tau , floare de lotus, nufar, a supravietuit glaciatiunii din era quaternala si s-a pastrat tocmai datorita mentinerii conditiilor necesare ciclului vital, prin apa termala. Iubitoare de apa termala de cel putin de 20 grade C , dar nu mai mult de 41 grade C si de namol sapropelic si de turba, specia traieste numai pe o mica portiune a Pârâul Peţea si a lacului termal intre Ochiul Tiganului si Moara din Rontau, aflandu-si o ruda mai apropiata in lotusul de la gurile Nilului, planta specific tropicala. Declarata in anul 1932 monument al naturii aceasta floare rara este ocrotita de lege .

In lacurile artificiale din statiune, pe langa plantele prezentate mai sus se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite.

Dupa ce terminati de explorat statiunile nu uitati de Oradea :)

Vacanta placuta,

Echipa i-Tour

Comments

  1. avem o tara, ce facem cu ea?

Submit a Comment